Van’da dengbej ve öykü dinletisi

Van’da dengbej ve öykü dinletisi

Van Barosu Kürtçe Dil Komisyonu tarafından gerçekleştirilen dengbêj ve öykü dinletisine yoğun ilgi gösterildi.

Van Barosu Kürtçe Dil Komisyonu tarafından Tahir Elçi Konferans Salonu’nda öykü ve dengbêj dinletisi yapıldı. Salon hınca hınç dolarken birçok dinleyici salon dışında ayakta bekleyerek seslendirilen öykü ve dengbêjleri dinledi. Etkinliğe Van Baro Başkanı Zülküf Uçar, HDP’li Patnos Belediye Eşbaşkanları Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç ile çok sayıda dengbêj sever katıldı.

Öykü anlatıcısı Araştırmacı ve Yazar Ayhan Erkmen’in seslendirdiği öyküler sonrası Dengbêj Keremê Hûrkutê ve Dengbêj Mirazê Panosê dengbêj dinletisi gerçekleştirdi.

Etkinlik öncesi konuşan Van Barosu Kürtçe Dil Komisyon Başkanı avukat Kadir Kutevi, katılımcılara teşekkür ederek komisyon olarak benzeri etkinliklerle halkla bir araya gelmeye devam edeceklerini belirtti.

Dinleti ardından katılımcılara teşekkür plaketleri verildi.

Etkinlik, yazar Erkmen kaleme aldığı “Serhat Öyküleri” adlı kitabını imzalaması ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.