Urfa Barosu'ndan Kürtçe müzik dinletisi

Urfa Barosu'ndan Kürtçe müzik dinletisi

Urfa Barosu Anadil Komisyonu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü etkinlikleri kapsamında Kürtçe müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Urfa Barosu Anadil Komisyonu, 12 Eylül Darbesi sonrası tutuklu oğluna ziyareti sırasında Kürtçe konuşmak yasak olduğu için bildiği tek Türkçe cümle "Kamber Ateş nasılsın?" diyerek seslenen ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İpek Ateş’e atfettiği, 21 Şubat Dünya Anadil Günü etkinlikleri kapsamında Kürtçe müzik dinletisi gerçekleştirdi. Urfa Barosu hizmet binasında bulunan Tahir Elçi Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe Urfa Barosu Başkanı Mehmet Velat İzol, Dilbilimci Sami Tan'ın yanı sıra onlarca Kürtçe müzik sever katıldı. Etkinlikte dengbêj Hediye Kalkan, sazbend Yılmaz Kurttekin ve bilûrvan Fatih Çetin birlikte bir çok Kürtçe kilam seslendirdi.

Sanatçı Hediye Kalkan, Kürtçeye dönük baskılara dikkati çekerek “Biz Kürt sanatçılar olarak dilimize her zaman sahip çıkacağız. Bizi burada 21 Şubat Anadil Günü nedeniyle bir araya getiren Urfa Barosuna teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinlikte ayrıca Urfa Barosu stajer avukatlarından Mehmet Reşit Eskiler dengbêjî kilamları seslendirirken, baronun avukatlarına Mustafa Vefa ise Kürtçe ezgiler seslendirdi.

Etkinlik Kürtçe müzikler eşliğinde çekilen halaylar eşliğinde son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.