Sınavların ertelenmesi için 17 bin 764 imza toplandı

Sınavların ertelenmesi için 17 bin 764 imza toplandı

Haziran ayında yapılacak sınavların ertelenmesini isteyen Eğitim Sen, internetten 10 bin 964 imza toplayarak, sınavların salgın tamamen bitene kadar ertelenmesi çağrısında bulundu.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Yükseköğretim Kurumları (YKS) sınavının erkene alınması sonrası 8 Mayıs 2020 tarihinde başlattığı imza kampanyasını sonlandırdı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yayımlayan Eğitim Sen Genel Merkezi, kampanya süresi boyunca kısıtlamalara dikkati çekerek, “Salgından kaynaklı üniversitelerin ve okulların kapalı olduğu bir dönemde, sınırlı sürede devam eden kampanyamıza 17 bin 964 yurttaş imza atarak destek vermiştir. Dönemin özellikleri ve sınırlılıkları dikkate alındığında katılım sayısının oldukça anlamlı olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir” diye belirtti.

Kampanyanın amacının risk oluşturacak sınavların ertelenmesi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, kampanyanın sonuçlarının ise  gerekli kurumlara verecekleri belirtilerek, “Kampanyaya katılanların verdiği mesaj çok açıktır; öğrencilerimizin eğitim hakkı ve sağlıkları için Haziran ayında yapılması planlanan tüm sınavlar salgın tamamen bitene ve sınavların yapılabileceği bilim insanları tarafından açıklanana dek ertelenmelidir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.