Halk Eğitim kurslarına yoğun ilgi

Halk Eğitim kurslarına yoğun ilgi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda kursiyerler hem öğreniyor, hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Birçok alanda kursların açıldığı ilçede 400’e yakın kurs bulunuyor. Köylerle beraber açılan bu kurslarda 338 usta öğretici ders verirken 3 bin 500 öğrenci de bu kurslarda eğitim alıyor.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kurslara ilgi her geçen yıl artıyor.

Vsdr

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Atila Yiğit yaptığı açıklamada Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 400’e yakın kursun olduğunu söyledi.

Açılan Kurslardan 3 bin 500 öğrencinin yararlandığını belirten Yiğit; “Temel düşüncemiz istihdama ve üretime yönelik birtakım mekanizmaları devreye almak. İnsanların mesleki gelişimlerini biraz daha arttırmak, onlara yardımcı olmak. Okur yazar oranını arttırmaya çalışmak. Saha çalışmalarını öğretmenlerimiz yapıyor. Bizim en büyük hedefimiz üretime yönelik artı değer kazandırmak. Çevremize yöremize ilişkin çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Bünyelerinde şuanda 338 usta öğretici mevcut olduğunu vurgulayan Yiğit, "Aynı zamanda kamuda çalışan öğretmenlerimiz de buna dahil. İnsanlarımızı daha çok bu eğitime katmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bunun içinde önümüzdeki dönemde yapacağımız projelerle daha da etkin hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Ama önceki yıllara kıyasla artış olduğunu gözlemliyoruz. Kadınlar sosyal hayata katılmalı. Bunun için de el becerilerini kazanmaları gerekiyor. Dinamik bir faktör olabilmeleri için de etkin kurslara katılmaları gerekiyor. Bizim bu seneki kursiyerlerimizin bir çoğu hatta yüzde 70’i kadınlardan oluşuyor. Bu onlar için katma değer oluşturuyor. Aile bütçesi içinde katkıda bulunuyorlar. O da sosyal yaşamı dinamitleyen faktörlerden bir tanesi” dedi.

Kızının tayini nedeniyle Erzincan'dan Yüksekova'ya gelen kursiyer Şefika Yavuzer ise “Burada olmaktan mutluyum  en azından  buraya gelip kendimi arkadaşlarıma kızlarıma veriyorum. Çayımız var pastamız var, el işimiz var hocamız bize gösteriyor. Bundan daha güzel bir mutluluk olmaz” ifadelerini kullandı.

Fewr4

Vsdrgdf

Aser-1

Czsdr

Fszdr

Dase

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.