Osman Kavala’ya Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü verildi

Osman Kavala’ya Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü verildi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, 2023 Václav Havel İnsan Hakları Ödülü'nü Türkiye'deki insan hakları savunucusu Osman Kavala'ya verdi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Vaclav Havel Kütüphanesi ve Çekya'daki sivil inisiyatif platformu Charta 77 Vakfı tarafından 2013 yılından bu yana her sene verilen Václav Havel İnsan Hakları Ödülü bu yıl, Silivri'de tutuklu bulunan insan hakları savunucusu Osman Kavala'ya verildi. 

Çekya'nın başkenti Prag'da eylül ayında toplanan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ödül komitesi, daraltılmış üç kişilik aday listesine Türkiye'den Osman Kavala, Polonya'dan Justyna Wydrzyńska ve Ukrayna'dan Yevgen Zakharov'u almıştı. 

Düzenlenen törende ödülü AKPM Başkanı Tiny Kox'un elinden Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra Kavala aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.