Munzur Festivali sona erdi

Munzur Festivali sona erdi

Dêrsim’de “Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı ve Yaşamı Savunuyoruz” şiarıyla düzenlenen 21’inci Kültür ve Doğa Festivali Seyit Rıza Meydanı’nda yapılan konserle son buldu.

İlk olarak sahnede yer alan sanatçı Hasan Ali, Serêkaniye’de DAİŞ’e karşı mücadele ederken yaşamını yitiren Gımgım’lı bir savaşçı için yazdığı şarkıyı seslendirdi. Yine Hasan Ali, Sanatçı Aram Tigran’ı ölüm yıldönümünde anarak onun anısına “Ay dilbere” stranını seslendirdi. Şarkıya çok sayıda kişi eşlik etti.

Ardından sahne alan Grup Munzur ise Grup Yorum ve İsyan Ateşi’nin yasaklanmasına tepki gösterdi. Grup Munzur söylediği direniş şarkılarıyla halkı coşturdu. Müziğe eşlik eden binler, “Dêrsim faşizme mezar olacak” sloganları attı.

Yılmaz Çelik’in konseri sonrasında Apolas Lermi sahne aldı. Lermi, söylediği şarkılarla izleyicileri coşkulu anlar yaşattı. Lermi, sonrasında Mikail Aslan’ı da sahneye davet ederek, birlikte Kırmancki seslendirdiler. Şarkı öncesinde konuşan Aslan, “Halklar arasında sevgi köprüleri kuranlar tarihte yerini alacaklardır, halklar arasında düşmanlık yapanlar tarihte kaybolacaklardır” dedi.

Ardından sahne alan Pervin Chakar Arıx da  şarkılarını seslendirdi. Konser ve festival tertip komitesi konuşmasının ardından Zeynep Bakşi şarkılarıyla son buldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.