Mardin Barosu’ndan Anadil Günü etkinliği

Mardin Barosu’ndan Anadil Günü etkinliği

Mardin Barosu, Dünya Anadil Günü dolayısı ile gerçekleştireceği etkinliklerin startını "Mardin'in Sesleri" dinletisi ile verdi.

Mardin Barosu Dilsel ve Kültürel Haklar Komisyonu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla gerçekleştireceği etkinliklerin startını verdi. "Mardin'in Sesleri" isimli etkinlik ile 3 gün sürecek programın startı verilirken, açılış konuşmasını Baro Başkanı İsmail Elik yaptı. 

Mardin'in dillerin, dinlerin ve halkların kenti olduğunu dile getiren Elik, baronun da tüm farklılıklara hitap edecek bir etkinlik düzenlemeyi uygun gördüğünü söyledi. Kentteki bazı kültürlerin, dillerin ve inançların zaman içinde kendilerini koruyamadığını ifade eden Elik, bu tür etkinlikler ile kentin farklılıklarını canlı tutmak istediklerini söyledi. Birlikte eşit yaşamın önemine değinen Elik, düzenleyecekleri etkinliklerin anadillerin ve kültürlerin korunmasında etkili olmasını beklediklerini belirtti.

Elik'in konuşmasının ardından etkinlik Dengbêj Silemanî Zonê, Mardin Fasıl Grubu ve Ribab Grubu’nun seslendirdiği Kürtçe, Arapça, Süryanice ve Türkçe ezgilerle devam etti. 

Katılımcılar ile sanatçıların birlikte seslendirdiği ezgiler eşliğinde halaylar çekilirken, sanatçılar yaptıkları konuşmalarda anadilde eğitim ve kültür sanat faaliyetlerinin önemine değindi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.