‘Lîstik’ oyunu ilk kez sahnelendi

‘Lîstik’ oyunu ilk kez sahnelendi

Teatra Jiyana Nu, Kürtçe ‘Lîstik’ oyununu ilk kez sahnelerken, oyun ayakta alkışlandı.

Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) tiyatro topluluğu olan Teatra Jiyana Nu, Kürtçe Lîstik (Oyun) oyunu ile ilk kez seyirci karşısına çıktı. Kadıköy’de bulunan Moda Sahnesi’nde sahnelenen oyun için tiyatro severler erken saatlerde salonun önünü geldi. Oyun, Kürt destanı olan Dewrêşê Evdi û Edûlê’yi konu ediniyor. Oyunda, Dewrêşê Evdi û Edûlê’nin birbirlerine karşı hissettikleri duygular, içinde bulundukları topluluk ile başlarına gelen olayları ele alıyor.

Ayrıca oyunda, tiyatro sahnesi olmayan küçük bir tiyatro topluluğunun başından geçenlere dikkat çekildi. Oyunda, oyuna hazırlanırken oyuncuların karşılaştıkları türlü zorluklara da yer verildi. 

Hala prova aşamasında olan Lîstik’i sahnelemek için tiyatro sahne sahipleri ile oyuncular arasında yaşananlara da değinildi.

Oyunun son bulması ile oyuncuları uzun süre ayakta alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.