Kürtçe oyun yasaklandı

Kürtçe oyun yasaklandı

ŞanoWan ekibinin ‘Haylo Dîsa Tevlihev bû’ adlı tiyatro oyunu Tatvan Kaymakamlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklandı.

Yeni Yaşam Gazetesi'nin paylaştığı habere göre; Serhed Kültür ve Sanat Derneği’nin organizasyonluğunda, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde bugün oynanması planlanan ŞanoWan’ın “Haylo Dîsa Tevlihev bû” oyunu Tatvan Kaymakamlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi.

Serhed Kültür ve Sanat Derneği yayınladığı açıklamada, son zamanlarda Kürtçe etkinliklere getirilen yasaklara tepki göstererek, “Bu yasak Kürt halkına getirilmiş bir yasaktır. Karşılaştığımız bu ve buna benzer yasaklar tarafımızca yok hükmündedir. Bu yasak ve sansürler karşısında hangi koşular olursa olsun dilimizi ve kültürümüzü temsil etmeyi, sanatımızı icra etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.