Dersim’de festival konseri

Dersim’de festival konseri

Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin ikinci gününde binlerce kişinin katıldığı konserde, madencilik faaliyetleri ve valiliğin yasak kararına tepki gösterildi.

Dêrsim'de "Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı ve Yaşamı Savunuyoruz” şiarıyla düzenlenen 21'inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin ikinci gününde konser düzenlendi. Seyid Rıza Meydanı'ndaki konserde, Dersim Belediyesi Korosu, sanatçılar Raber Diler, Ceren Aytaç, Hıdır Bakır, Sena Dersim, Pınar Aydınlar ve Enver Çelik sahne aldı.

Meydandaki konsere katılan binlerce kişi, sanatçıların ezgilerine eşlik ederek halay çekti. Konser direniş şarkılarıyla sürerken, sahneye çıkan sanatçılar, doğa kırımı, madenciliğe dikkat çekerek, Tunceli Valiliği'nin yasak kararlarına tepki gösterdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.