Van’da şok eden olay

Van’da şok eden olay

Polis ve bekçilerin işkencesine maruz kaldığı iddia edilen Murat E. yaşamını yitirdi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Van’da polis ve bekçiler, gözaltına alırken işkence uyguladıkları Murat E. tutuklu bulunduğu cezaevinde, önceki gün şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Van’da 11 Ocak’ta Murat E. (35) adlı bir kişi, “hırsızlık” gerekçesiyle gözaltına alan polis ve bekçilerin işkencesine maruz kaldı. 2 Nisan Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen E., bir gün sonra adliyeye çıkarılarak tutuklandı. Van M Tipi Cezaevine götürülen E., burada tekli hücreye konuldu.

13 Ocak günü sabah saatlerinde E., şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş bir vaziyette bulundu. Cezaevi yönetimi konuya dair uzun bir süre aileye ve avukata herhangi bir bilgi vermedi. Ailenin ısrarı sonucu cezaevi idaresi, E.’nin “uyuşturucudan, kendi intihar etti” şeklinde cevaplar verdiği belirtildi.

Aynı gün Van Adli Tıp Kurumu otopsi raporunda E., için kesin ölüm nedeni belirtilmezken, “beyinde ödem oluştuğu” bilgisi yer aldı. Van Adli Tıp Kurumu, cenazenin İstanbul Adli Tıp’a götürmesini talep etti.  Otopsi işlemlerinin ardından cenaze aileye teslim edilen cenaze toprağa verildi.

Olayla ilgili E.’nin avukatı hastane ve cezaevi kamera kayıtların incelenmesini talep ederken, davaya gizlilik kararı getirildiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.