Van'da konuşan Kılıçdaroğlu: Barışı getireceğim, kayyum garabetini bitireceğim

Van'da konuşan Kılıçdaroğlu: Barışı getireceğim, kayyum garabetini bitireceğim

Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu Van'da kitlesel bir miting düzenledi. Kılıçdaroğlu'nın karşılanması ve büyük mitingi kentte nasıl yankılandı? Gazete Duvar Van Temsilcisi Kadir Cesur aktardı.

Millet İttifakı tarafından Van'da düzenlenen mitingde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu halka seslendi. İmamoğlu "Adaletin Ekrem'i de olmaz Selahattin'i de olmaz, herkes eşittir. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez. Bunun adı özgürlük seçimi, kucaklaşma seçimidir" dedi. Kılıçdaroğlu da "Bu ülkede kimse, inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek. Kayyum denen garabet uygulamaları tümüyle bitireceğim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsünü miting yolunda oldukça kalabalık bir kitle meşaleler ve alkışlarla karşıladı. Yurttaşlar miting alanına kadar otobüsle birlikte yürüdü. Bu nedenle miting planlanandan geç başladı.

Beşyol Meydanı’nda düzenlenen kitlesel mitingde halkın taleplerinin yer aldığı döviz ve pankartların yanı sıra CHP, Yeşil Sol Parti ve Türk bayrakları taşındı. Yeşil Sol Partinin bileşeni olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıklamıştı. Miting alanında sık sık "Selo Başkan" ve "Selo'ya özgürlük" sloganları atılarak Selahattin Demirtaş'ın tahliyesine yönelik yargı kararlarının uygulanması istendi. "Patates soğan, güle güle Erdoğan" da atılan sloganlar arasındaydı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van mitingi

Fotoğraf: MA

İMAMOĞLU: ADALETİN EKREM'İ SELAHATTİN'İ OLMAZ

Mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Gençlerin geçen geldiğimde sokakta beni çevirip, yürekten, içten elimi tutup 'Bir şey istemiyoruz Ekrem abi, biz adalet istiyoruz' demelerini hiç unutmuyorum" dedi. İmamoğlu'nun sözü "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla kesildi.

İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Van hak ettiği yerde değil. Van hakkını alacak. Size söz veriyorum. Ben kendimi bugün itibarıyla hemşehriniz kabul ettim. Devlet ve millet arasında hiçbir bariyet olmaz. Bütün bariyerleri kaldıracağız. Bu eşitsizlik sadece bir yönetim sıkıntısıdır. Bunu aşacağız. Van doğunun yıldızı olmak zorunda.

Hiçbir haksızlığı kabul etmeyiz. Milletin dediği olacak. Devlet milletini gücünü değil şevkatini, vicdanını gösterir. Bürokrat bir siyasi partinin değil milletin devletin memuru olacak. Birileri 'Bunlar göreve gelirse yardımları kesecek' diyebilir, inanmayın. İstanbul'da beş katına çıkardık.

Bu kardeşiniz de elinden seçimi almaya kalktılar ama millet demokrasi tokadı attı. Kayyum düzenine son vereceğiz.

Bağımsız yargının, hak, hukuk ve adaletin ışığı herkesi eşitler. Adaletin Ekrem'i de olmaz Selahattin'i de olmaz, herkes eşittir. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez. Adil yargının verdiği karar hiç kimsenin canını acıtmaz. Ne bir vatandaşımıza zarar gelecek ne de bir karış toprağımıza zeval gelecek.

Bunun adı özgürlük seçimidir. Bunun adı kucaklaşma seçimidir. Kucaklaşmaya, özgürlüğe, eşitliğe, demokrasiye hazır mıyız? Van hazır, biz de hazırız. Size söz bu seçimi 86 milyon insan için kazanacağız. Hep birlikte kazanacağız. Haydi beraber sandığa!"

KILIÇDAROĞLU: KAYYUMU BİTİRECEĞİM

Ardından sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, seçimle gelenin seçimle gidebileceğini belirterek kayyum garabetine son vereceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Ekrem Başkan'a hemşehri sözü verdiniz bana da vereceksiniz çünkü ben ilkokula Erciş'te başladım. Yani Ercişliyim. Öğrendiğim ilk türkü de Ordu'nun Dereleri olmuştu ama Ordu nerede bilmiyorduk. Şimdi bu güzel ülkede Vanlı olmaktan son derece mutluyum.

Dünya kadar sorun var biliyorum, bütün sorunlarınızı biliyorum. Bu ülkenin insanlarına sözüm var, bu ülkeye barışı getireceğim, bu ülkeye huzuru, kardeşliği getireceğim. Bu ülkede kimse, inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek.

Büyük haksızlıklar yapıldığını da biliyorum. Demokrasinin ayaklar altına alındığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Söz veriyorum. O kayyum denen garabet uygulamaları tümüyle bitireceğim.

Yeter artık, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kucaklaşmak istiyoruz. Belediyeden atılan kardeşlerimin tamamını göreve iade edeceğim. Devletin dini adalettir, adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, kardeşlik olmaz, çocuklar yatağa aç girer.”

"BU ÜLKEYE ADALET GELECEK"

Adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar’ı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu kardeşiniz, bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek. Emine Şenyaşar'a… 8 savcı değişti, dava açmıyorlar, korkularından dava açmıyorlar. Gittim, Emine Şenyaşar'la kucaklaştım, 8 savcı değişti, 9'uncu savcı davayı açtı. Bu kardeşiniz davaların her aşamasını izliyor, adalet yerine gelinceye kadar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.