Vali Toprak'tan, Çukurca'ya ziyaret

Vali Toprak'tan, Çukurca'ya ziyaret

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Çukurca İlçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

 HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Çukurca İlçesi’ne giden Vali Toprak, Kaymakam Temel Ayca, 2’nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, kurum müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
 
Ardından Toprak beraberindekilerle birlikte Ehmedi Xani Konferans Salonu’nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’na katıldı.
 
Burada bir konuşma yapan Vali Toprak, il merkezi ve ilçelerinde düzenli ve periyodik olarak gerçekleştirdikleri toplantılarda muhtarlarla bölgelerindeki sorun ve sıkıntıları görüşerek değerlendirdiklerini ifade etti.
 
Sorun ve taleplerle ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını dile getiren Toprak, şunları kaydetti:
 
"Muhtarlarımız seçimle göreve gelmiş ve her biri bin, iki bin kişiyi temsil eden arkadaşlarımız. O yönüyle de bizim için önemliler. Bizim burada konuştuklarımızı veya kendi beldelerindeki, köylerinde konuşulan talepleri bize iletmede aracı rolü görüyorlar. Muhtarlarımız aynı zamanda devletimizin en uç noktasındaki temsilcileri. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın birebir sorunlarından haberdar olan yaşadıkları köye, mahalleye hizmetlerin gelmesi için ön ayak olan kişilerdir. Onun için de bu toplantılara önem veriyoruz. O manada biz sizlerin fikirlerini, görüşlerini, önerilerini ve eleştirilerinizi alıyoruz. Düzeltmesini istediğiniz konular varsa bunları sizlerden dinliyor ve halletmeye çalışıyoruz. Çözebileceğimiz konular varsa burada takip edip halledelim. Bizi aşan konular varsa da gerekli makamlar nezdinde girişimlerde bulunmaya çalışalım."
 
 Toprak; "Herkes herhalde bunun farkında değil mi? 2-3 sene önceyle kıyasladığımızda Allah’a şükürler olsun daha iyi. Tabii bunlar rastlantıyla olmuyor. Öncelikle siz değerli muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın duyarlılığı, askerimizin cansiperane fedakâr çalışmaları, sınırlarımızın tutulması, jandarmamızın yurt içindeki nöbetleri, kontrol noktaları, korucularımızın etkin kullanımı, emniyetimizin jandarmayla beraber istihbarat çalışmaları bunların hepsi bir araya geldiğinde iyi bir noktaya geldiğimiz gözüküyor. Bunu herkes yaşayarak görüyor. Bir muhtar olarak duyarlı bulunmamız gerekiyor. Köye gitmezsek de aldığımız haberleri uygun kanallarda bildirmemiz gerekiyor. Bu her yerde böyledir. Köyümüze, mahallemize bir yabancı geldiği zaman gider emniyet veya jandarmaya haber veririz. Buralar 10 sene sonra bambaşka anılacak. Turizm cenneti olarak dünyanın hücum ettiği bir yer olacak. 20 sene sonra da Yüksekova da en az 20-25 tane be yıldızlı kayak oteli olacak. Buradaki kaya evleri tarihi bir şey. Buraya da yağacaklar. Buralar kalkınacak ve işsizlik bitecektir. Biz yeter ki bu beraberliğimizi, karşılıklı sevgi, saygımızı devam ettirelim."
 
Geçilen toplantıda Vali Toprak, köy ve mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerini dinleyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.
 
Toplantının ardından Toprak, Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu’nu ziyaret ederek dolaştığı sınıflarda öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Çukurca’da restore edilerek turizme kazandırılacak olan 400 yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen tarihi kale evlerinde de incelemelerde bulunarak, Çukurca Gençlik Merkezini de ziyaret ederek burada uygulamalı girişimcilik eğitimi alan vatandaşlarla bir araya geldi ve anlatılan dersi bir süre dinledi.

Vali Cüneyit Orhan Toprak,  Narlı Köyü Kaynaklı Mezrası İlkokulu’nu da ziyaret ederek burada eğitim gören minik öğrencilerle bir süre sohbet etti. 

m-2.jpgm-3.jpgm-4.jpgm-7.jpgm-11.jpgm-15.jpgm-20.jpgm-21.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.