Hakkari AFAD’dan öğrencilere ve esnafa afet eğitimi

Hakkari AFAD’dan öğrencilere ve esnafa afet eğitimi

Hakkari’de 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları düzenlendi.

Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında kentte afet bilincini artırmaya yönelik etkinlikler düzenledi. Çalışmalar kapsamında Valilik önünde bilgilendirme çadırı kurularak vatandaşlara afetlere hazırlık konusunda bilgi verildi. Ayrıca okul ve iş yerlerinde gerçekleştirilen tatbikatlarla deprem anında yapılması gerekenler ve güvenli tahliye yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı.

AFAD ekipleri tarafından yürütülen farkındalık çalışmalarıyla, afetlere karşı önceden hazırlıklı olmanın ve afet anında doğru davranış biçimlerini bilmenin önemine dikkat çekildi.

ÖĞRENCİLERE DEPREM VE TAHLİYE TATBİKATI

Etkinlikler kapsamında TOBB İlkokulu ve Ortaokulunda deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrenciler ile okul personelinin katıldığı tatbikatta, deprem sırasında yapılması gerekenler ve sarsıntının sona ermesinin ardından binanın güvenli şekilde nasıl tahliye edileceği uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikatta, deprem sırasında doğru davranış biçimlerinin benimsenmesi, tahliye kurallarına uyulması ve panik yapmadan hareket edilmesinin önemi vurgulandı. Çalışmayla öğrencilerin erken yaşta afet bilinci kazanması ve olası bir deprem durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlenmesi amaçlandı.

SANAYİ SİTESİNDE DE TATBİKAT YAPILDI

AFAD ekipleri, farkındalık çalışmaları kapsamında Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Bosch Car Service işletmesinde de deprem anı ve tahliye tatbikatı düzenledi.

İş yeri çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, deprem sırasında alınması gereken önlemler ile sarsıntının ardından güvenli tahliye süreci uygulamalı olarak ele alındı. Çalışmayla, iş yerlerinde afetlere hazırlık düzeyinin artırılması ve acil durumlarda uygulanması gereken tahliye yöntemlerinin pekiştirilmesi hedeflendi.

Hakkari AFAD tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme ve tatbikatlarla, toplumun farklı kesimlerinde afet farkındalığının artırılması ve olası afetlere karşı hazırlıklı olmanın öneminin anlatılması amaçlandı.

4e40891d-5dbd-400d-986b-ffd4a4707f10.jpg

30d1e918-3c90-43e2-8657-93ac53d3d3a6.jpg

5548d2c7-eca0-4c81-a33d-bf5297d01c76.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.