Türk Yahudi Toplumu’ndan Kudüs açıklaması

Türk Yahudi Toplumu’ndan Kudüs açıklaması

Türk Yahudi Toplumu, “Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz” açıklaması yaptı

Türk Yahudi Toplumu, Kudüs’te yaşanan gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ettiklerini bildirdi.

Türkiye Hahambaşlığı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Bir an evvel barışçıl bir çözüm bulunması için ele ele verilmesini ve şiddetin yerini kucaklaşmaya bıraktığı bir mübarek Ramazan bayramının sulh ve huzur içinde geçmesini Yüce Allah’tan diliyor, dua ediyoruz” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Ramazan bayramı arifesinde, her birine saygı duyduğumuz İbrahimi dinler ve kültürler için kutsal olan Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz; bu bağlamda, bir an evvel barışçıl bir çözüm bulunması için ele ele verilmesini ve şiddetin yerini kucaklaşmaya bıraktığı bir mübarek Ramazan bayramının sulh ve huzur içinde geçmesini Yüce ALLAH’tan diliyor, dua ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.