Tuğluk Kobanê duruşmasına SEGBİS ile katıldı: Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum

Tuğluk Kobanê duruşmasına SEGBİS ile katıldı: Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum

Cezaevinde demans teşhisi konulan ve hafıza kaybı yaşadığı açıklanan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Kobanê davasına SEGBİS yöntemiyle katıldı.

IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 14’üncü duruşması, 2’nci gününde Sincan Cezaevi Kampüsü duruşma salonunda görülmeye başlandı.

Beş yılı aşkın bir süredir cezaevinde tutulan ve burada demans teşhisi konulan Aysel Tuğluk, tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden avukatlarının refakatiyle Kobanê Davası’na SEGBİS’le bağlandı.

Tuğluk, konuşmakta ve mahkeme başkanının sorularını algılamakta zorluk çekerken mahkeme başkanı Tuğluk’a geçmişte röportaj verdiği bazı haber içeriklerini sordu. Tuğluk, “Benim özel bir durumum var. Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum. Bu hastalıktan dolayı savunmamı daha sonra yapacağım” dedi. Avukat Kenan Maçoğlu, Tuğluk hakkında yeni bir rapor geleceğini belirterek, savunma yapamayacak durumda olduğunu belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.