Sosyal medyadan çağrı yaptı, çalınan 6 kovanı geri getirildi

Sosyal medyadan çağrı yaptı, çalınan 6 kovanı geri getirildi

Adana'da 8 arı kovanı çalınan Abdurrahman Avcı, sosyal medyadan çağrı yapmasının ardından kovanlarından 6 tanesini 2 hafta sonra eski yerine konmuş olarak buldu.

Adana'nın Kozan ilçesinde 8 arı kovanı çalınan Abdurrahman Avcı, sosyal medyadan hırsıza kovanlarını geri getirmesi için çağrıda bulundu. Kovanları çalan hırsız 2 hafta sonra 6 kovanı tekrar yerine koydu. Avcı gelmeyen 2 kovanı için de hırsıza seslenerek, "Eğer başka bir yerde yine hırsızlık yapmazsa 2 kovan arıyı ona hediye ediyorum. Hakkımı da helal ediyorum" dedi.

DHA'nın haberine göre, ilçeye bağlı Karacaören Mahallesi’nde hobi amaçlı arıcılık yapan Abdurrahman Avcı’ya ait 9 kovandan 8’i, 6 Haziran'da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Arıları çalınan Avcı, sosyal medya hesabından geri getirilmesi için çağrıda bulundu. Olaydan bir süre sonra kalan kovanlarını kontrol etmek için giden Avcı, çalınan 6 kovan arısının geri getirildiğini gördü.

Arılarına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Avcı, "Sosyal medyadan çağrılarda bulunmuştuk. Eşe dosta haber verdik. Hırsızların Allah'tan korkup geri getirdiğini düşünüyorum. 8 kovan arımız çalınmıştı 6'sı geri geldi. Eğer başka bir yerde yine hırsızlık yapmazsa 2 kovan arıyı ona hediye ediyorum. Hakkımı da helal ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.