Silehi Aşiret Lideri Fatih Keskin’den ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine destek
Eski Belediye Başkanı ve Silehi Aşiret Lideri Fatih Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde yürütülen “Terörsüz Türkiye” sürecine destek verdi.
Eski Belediye Başkanı ve Silehi Aşiret Lideri Fatih Keskin, yaptığı açıklamada, “Terörsüz Türkiye” sürecinin ülkenin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu irade doğrultusunda başlatılan sürecin, Türkiye’nin huzur, güvenlik ve toplumsal birlikteliği açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten Keskin, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun da sürecin demokratik meşruiyetinin güçlendirilmesi açısından önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
Keskin, “Terörsüz Türkiye hedefi yalnızca bir güvenlik politikası değil, aynı zamanda demokratik, sosyal ve diplomatik bir ihtiyaçtır. Atılan adımlar, bin yıllık kardeşliğimizi ve ortak geleceğimizi daha da sağlamlaştıracak niteliktedir. Bu süreç, herhangi bir siyasi hesabın ötesinde, devletimizin ve milletimizin ortak geleceğini ilgilendiren bir devlet projesidir” ifadelerini kullandı.
“Bölgemizin huzura ve kardeşliğe ihtiyacı var”
Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşların uzun yıllardır huzur, barış ve güvenliğe ihtiyaç duyduğunu belirten Keskin, terörün sona ermesinin bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine de katkı sağlayacağını kaydetti.
Keskin, açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:
“Yıllardır özellikle bölgemiz başta olmak üzere huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız, Terörsüz Türkiye vizyonuyla daha güvenli ve umut dolu bir geleceğe yürümektedir. Terörün gölgesinden kurtulmuş bir Türkiye; yatırımların arttığı, gençlerin geleceğe daha güvenle baktığı, ekonomik kalkınmanın hızlandığı ve toplumsal birlikteliğin güçlendiği bir Türkiye olacaktır.”
Şehit ve gazi aileleri vurgusu
Sürecin yürütülmesinde şehit aileleri ile gazilerin hassasiyetlerinin gözetilmesi gerektiğini de belirten Keskin, bu kesimlerin yıllardır büyük fedakârlıklar yaptığını ifade etti.
Keskin, “Bu süreçte en büyük fedakârlığı gösteren şehitlerimizin kıymetli aileleri ile kahraman gazilerimiz ve aileleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Hazırlanan düzenlemeler kapsamında şehit ve gazi ailelerimizin haklarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik imkânlarının geliştirilmesi son derece değerli ve anlamlı bir adımdır” dedi.
Devletin şehit ve gazi ailelerine yönelik hassasiyetinin önemine dikkat çeken Keskin, bunun toplumsal vefa açısından da önemli olduğunu söyledi.
Açıklamasının sonunda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı veren Keskin, “Temennimiz; kardeşliğin, dayanışmanın ve demokrasinin güçlendiği, terörün tamamen sona erdiği, birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği bir Türkiye’nin inşa edilmesidir. Terörsüz Türkiye hedefinin ülkemize, milletimize ve gelecek nesillerimize hayırlı olmasını diliyor, bu tarihi sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
