Kılıçdaroğlu: Hiç meraklanmayın az kaldı

Basın emekçilerine seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında basın özgürlüğünü sağlayacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. İktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle gazetecilerin sorunlarına da dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GÖRECEKLER: Siyasetçiler için aslında basın özgürlüğü kadar değerli bir şey yoktur. Çünkü, biz siyasetçiler, Türkiye genelinde hatta dünyada nelerin olup bittiğini belki yeteri kadar öğrenemeyebiliriz. Hele bugünkü medya bize bütün doğruları araştırır ve önümüze koyar. Biz de gerçekleri öğreniriz. Ama siz tek sesli bir basın yaratırsanız o zaman haksızlığı gideremezsiniz. Siyasetçinin alkışa değil sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı var. Buradan basın dünyasına da bir şeyler söylemek isterim. Hiç meraklanmayın az kaldı, kim olursa olsun hangi kalem olursa olsun, ahlaklı davrandıkları sürece basın özgürlüğünü görecekler, biz de o eleştirilerden ders almasını bileceğiz.

BÜTÜN ENGELLİLER HUZUR İÇİNDE EĞİTİM ALACAKLAR: 2006 yılında her bir engelli için MEB asgari ücret kadar özel eğitim kurumlarına bir para ödüyorsun. Bugün bu rakam asgari ücretin yüzde 20’sine kadar indi. Dün bir tebliğ yayınlandı yüzde 35 zam yapmışlar. Ya arkadaş asgari ücret yüzde 50 arttı, elektrik fiyatları yüzde 127 arttı. Bu insanlar nasıl yapacaklar bu eğitimi? Engellinin eğitimine bile yeteri kadar kaynak ayıramayan bir iktidar var. Bizim iktidarımızda göreceksiniz bütün engelliler okullarında rahat huzur içinde eğitim alacaklar. O çocuklar mezun olduklarında da inşallah işleri hazır olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Siyaset Haberleri

konuları açıkladı
Batman Valisi 'Yalan' dedi
‘Erken seçim’ açıklaması
1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
AK Parti'den ilk grup toplantısı