Görüntüleri ses getirmişti; Rojavalı çocuk protez bacağa kavuşacak

- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gelişim geriliği nedeniyle 2 yıl önce sağ bacağı kesilen 5 yaşındaki Muhammed Hüseyin, bir hayırseverin desteğiyle protez bacağa kavuşacak.

 Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gelişim geriliği nedeniyle 2 yıl önce sağ bacağı kesilen 5 yaşındaki Muhammed Hüseyin, bir hayırseverin desteğiyle protez bacağa kavuşacak.

Sanayi Mahallesi'nde yaşayan Rojavalı Sabri ve Fadile çiftinin Mardin’de dünyaya gelen çocukları Muhammed'in bacağı, henüz 3 yaşındayken diz kapağından itibaren kesildi.

Çocuğun sokakta koltuk değneğiyle koşmaya çalışırken çekilen görüntüsünün sosyal medyada paylaşılması üzerine, Kızıltepe Kaymakamı ile Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği yöneticileri ailesiyle irtibata geçti.

Çocuğun protez ihtiyacını, dernek aracılığıyla bir hayırseverin karşılayacağı belirtildi.

Muhammed, siparişi verilen protez bacağa bir an önce kavuşmayı bekliyor.

"Protez de olsa yürüyebilecek"

Baba Sabri Hüseyin, Muhammed'in bacak kemiği eksik dünyaya geldiğini, bu nedenle bacağının bir bölümün kesildiğini söyledi.

Oğlunun protez ihtiyacını karşılamayı dernek aracılığıyla bir hayırseverin üstlendiğini dile getiren Hüseyin, "Çocuğum çok sevindi. Protez de olsa ayakları üzerinde yürüyebilecek" dedi.

Hüseyin, 15 yıldır şeker hastası olduğunu, rahatsızlığından dolayı çalışamadığını belirterek, "2 çocuğum var. Büyüğü Muhammed. Her çocuk gibi dışarda oynamasını, okula gitmesini istiyorum. Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği, hayırseverler bize destek oldu. Sosyal medya üzerinden de birçok hayır duası oldu. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yaşam Haberleri

Psikolog Öykü Tekiner ile Aile Terapisi: Harmoni ve İletişim Yolu
2’si baba- oğul, 3 kişi ölü bulundu
Ters Laleler Doğayı Süsledi
'Taciz' protestosu düzenlendi
55 kişi hayatını kaybetti