Demirtaş muhalefete seslendi: Lütfen kendinize gelin

Demirtaş muhalefete seslendi: Lütfen kendinize gelin

Selahattin Demirtaş muhalefeti eleştirdi: “Voltran'ı oluşturamadıkları için aslında hiçbir şey söylemiyorlar"

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde çevrimiçi gazete +Gerçek için kaleme aldığı köşe yazısında muhalefetin "Voltran'ı oluşturamadığını" söyledi.

"Yüzde 70’lik bir kitle artık net olarak değişimden yana ve gözünü muhalefete dikmiş, bir çözüm bekliyor." diyen Demirtaş, muhalefetin bu kitlenin beklentisine yanıt veremediğini şu ifadelerle savunuyor:

"Henüz derli toplu şekilde bir arada duracak ve ortak bir söylem üretip ortak bir sloganda 'Voltran'ı oluşturamadıkları için aslında hiçbir şey söylemiyorlar. O kadar çok ve gereksiz şeyi tam bir kakafoni şeklinde söylüyorlar ki, sonuçta hiçbir şey söyleyememiş oluyorlar."

Muhalefete "lütfen kendinize gelin" çağrısında bulunan Demirtaş, yazısını bitirdiği "tek bir soru"da muhalefete: "Şu perişan haldeki on milyonlara bakıp da hiç mi utanmıyorsunuz? diye soruyor ve sözlerini şöyle tamamlıyor:

Quote Message: Ben siyasetçi olarak çok mahcubum, hapiste bile utanıyorum. Meğer siz kararsız seçmenden daha kararsızmışsınız. Lütfen artık kendinize gelin. Durumun vahametine ve ciddiyetine uygun bir duruşla ortak ve somut bir mesajda buluşup memleketi uçurumun dibinden çıkarın. Sorumluluk da vebal de hepinizdedir.

Ben siyasetçi olarak çok mahcubum, hapiste bile utanıyorum. Meğer siz kararsız seçmenden daha kararsızmışsınız. Lütfen artık kendinize gelin. Durumun vahametine ve ciddiyetine uygun bir duruşla ortak ve somut bir mesajda buluşup memleketi uçurumun dibinden çıkarın. Sorumluluk da vebal de hepinizdedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.