Sancar: Bize saldırıyorlar

Sancar: Bize saldırıyorlar

HDP Eş Başkanı Sancar: Bize saldırıyorlar, çünkü HDP iktidarın kimyasını bozmuştur

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "HDP'ye saldırıyorlar, saldırmaya devam edecekler; çünkü bütün baskılara karşı boyun eğmeyen, mücadelesine devam eden HDP iktidarın kimyasını bozmuştur" dedi.

Sancar'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Yolsuzlukluk, yoksulluk, zulüm üreten bir yıkım sistemiyle karşı karşıyayız. Ortaya saçılanların haddi hesabı yok ama kime sorarsanız bunlar daha buz dağının görünen kısmı."

"Bu iktidar düzeninin sonuna geliyoruz, fakat biz bekleyerek bu son gelmeyecek. Biz demokrasi ittifakının seçimlere odaklı bir mesele olmadığını defalarca söyledik."

"Baştan aşağı suça batmış, şiddet üreten bu iktidarın kendisi kapatma davasını açtırmış, iddianameye de HDP’yi şiddetle ilişkilendiren güya deliller koydurmuşlar. Asıl şiddet odağı bu iktidarın kendisidir. İzmir İl Binası’nda Deniz Poyraz yoldaşımızı katlettiler. Şiddet arıyorsanız bize değil bize yapılana bakacaksınız."

HDP davası resmen başladı, bundan sonra süreç nasıl işleyecek?

"Daha dün Siirt'te 2 göçmen katledildi. Hafta sonu Onur Yürüyüşü'ne de polis vahşice saldırdı. Bir gazetecinin boynuna basarak öldürmeye teşebbüs etti... Şiddet, İçişleri Bakanı Yardımcılarının savunduğu şeydir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.