Sancar: Barışı savunmak özgürlüğü savunmaktır

Sancar: Barışı savunmak özgürlüğü savunmaktır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Barışı savunmak özgürlüğü savunmaktır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Dünya çapında büyük bir demokrasi ve barış hareketine ihtiyacımız var" dedi. "Barışı savunmak emeği, ekmeği, onuru, özgürlüğü savunmaktır" sözlerini ekledi.

"Silahlanma yarışını değil, diplomasiye, demokrasiye, özgürlüğe dayanan kurumları güçlendirmek gerekiyor" diyen Sancar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusuna dair de konuştu.

Sancar, HDP'nin hem Türkiye'de hem de dünyada üzerine düşen rolü oynamaya devam edeceğini belirtti. Askeri rekabetin, silahlanma yarışının ve otoriter arayışların özgürlük, demokrasi ve insanlığı tehdit ettiğini söyledi.

"İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin pazarlık için öne sürdüğü şartlara baktığınızda buradaki anti demokratik politikaları dünyaya dayatma anlayışını görebilirsiniz.

"Dikkat edin öne sürülen şartlar yine Kürt sorununa, demokrasi sorununa çıkıyor.

"İsveç'e tüm hukuk kurallarını askıya alın diyorlar... Türkiye vatandaşı olmayan, İsveç halkları tarafından seçilmiş bir parlamenterin iadesi istenebiliyor... Bu, dünyayı da kendine benzetme çabasıdır.

"Küresel silahlanma politikası ve çatışmacı anlayış, sadece ölümlere değil, sivillerin sağlıklı gıdaya erişemediği, kişisel ve kolektif güvenliklerinin sağlanamadığı, politik haklarının tehdit altında olduğu, iklim krizinin de derinleştiği bir döneme kapı aralamaktadır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.