RTÜK'ten dört TV, bir radyoya para cezası

RTÜK'ten dört TV, bir radyoya para cezası

RTÜK, Halk TV, KRT, Tele 1, TGRT ve Radyo Sputnik’e üst sınırdan idari para cezası verdiklerini açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV, KRT, Tele 1, TGRT ve Radyo Sputnik'e üst sınırdan idari para cezası verdi.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, Kadraj ve Mesele adlı programlarda, konukların “yayın hizmetleri,... kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle Halk TV’ye üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulandı.

Aynı gerekçeyle KRT'de yayımlanan Olağan İşler programı nedeniyle kanala yaptırım uygulanırken, Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliğince verilen yayın yasağına uymayan yayın için de TGRT'ye de idari yaptırım uygulandı.

Tele 1'in 18 Dakika programında yayın ilkelerinin ihlal edildiği, Radio Sputnik'te Ali Çağatay'la Seyir Hali isimli programda, “bir alkollü içki türü ve markasını belirterek alkol kullanımını özendirici nitelikte yayın yapıldığı” gerekçesiyle ilgili yayıncı kuruluşlara üst sınırdan idari para cezası verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.