Psikologlar Günü mesajlarında “yasal düzenleme” talebi

Psikologlar Günü mesajlarında “yasal düzenleme” talebi

10 Mayıs Psikologlar Günü paylaşılan mesajlarda, mesleki sınırların belirlenmesi ve yasal düzenlemelerin yapılması talebi öne çıktı.

10 Mayıs Psikologlar Günü. Türk Psikologlar Derneği, “Mesleğimizi en ideal koşullarda icra edebileceğimiz, mesleki sınırlarımızın yasal düzenlemelerle korunduğu daha güzel 10 Mayıslar dileğiyle” notuyla psikologların gününü kutladı. Sağlık Bakanlığı da, “Destekleriyle yaşamı kolaylaştıran psikologlarımızın Psikologlar Günü kutlu olsun.” mesajı verdi.

Sosyal medyada #PsikologlarGünü etiketiyle pek çok paylaşım yapıldı, 10 Mayıs Psikologlar Günü’ne özel mesajlar paylaşıldı. Psikoloji Öğrencileri Meslek Yasası Platformu (PÖMYAP)’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “En içten dileklerimizle bütün diplomalı meslektaşlarımızın 10 Mayıs Psikologlar Günü’nü kutlarız” denildi. “Lisanslı Psikologlar” ise “45 yıldır yasası olmamasına rağmen büyük bir özveriyle etik ilkeler doğrultusunda mesleğini icra eden Psikoloji lisans mezunlarının ve öğrencilerinin Psikologlar Günü kutlu olsun” mesajı yayınladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.