Pervin Buldan: Hedefimiz 100 vekil

Pervin Buldan: Hedefimiz 100 vekil

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında 100 milletvekili şiarıyla bu seçimlere hazırlanıyoruz” dedi.

HDP’nin il başkanları genel merkezde toplandı. Toplantıda Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar konuşma yaptı. Seçimlerin önemine işaret eden Sancar, “14 Mayıs’ta yapılacak seçimler tarihi bir öneme sahiptir, bunun da herkes farkındadır. Ya bu otoriter, sömürücü savaşı temel politika olarak kabul eden rejim kendini pekiştirecek ya da demokratik cumhuriyete giden yolun açıldığı yeni bir başlangıç ortaya çıkacak” dedi.

Seçim çalışmalarından sonra isim

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde isim açıklamadıklarını belirterek, “Seçim çalışmaları başladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı konusunda kimi destekleyeceğimizi isim olarak telaffuz etmeyi önümüzdeki günlerde gündemimize alacağız” dedi. “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında 100 milletvekili şiarıyla bu seçimlere hazırlanıyoruz” diyen Buldan, şunları söyledi: “Çok güçlü bir Yeşil Sol Parti'nin temsiliyeti ile farklı renklerin, kimliklerin aidiyetlerin ve mağduriyet yaşayan, yok sayılan, inkar edilen bütün kimliklerin temsil edilmesi de parlamentoya çok daha güçlü girebilmek için çalışacağız ve mücadele vereceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.