Pervin Buldan Aysel Tuğluk'u ziyaret etti: Bu sefer çok daha kötü gördüm

Pervin Buldan Aysel Tuğluk'u ziyaret etti: Bu sefer çok daha kötü gördüm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Cezaevinde kalamaz" raporuna rağmen tahliye edilmeyen Aysel Tuğluk'u ziyaret etti: "Bu sefer çok daha kötü gördüm."

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  21 Aralık'ta demans tanısı konulan ve Kocaeli Üniversitesinin “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen infazı ertelenmeyen eski milletvekili Aysel Tuğluk’u ziyaret etti. En son pandemiden kısa bir süre önce Tuğluk ile görüşen Buldan, “1.5 yıl önce bile çok kötüydü fakat bu sefer çok daha kötü gördüm Aysel Tuğluk’u” dedi.

Bianet'ten Ruken Tuncel'e konuşan Pervin Buldan, Aysel Tuğluk’un "kendi ihtiyaçlarını karşılamayacak duruma geldiğini" belirterek cezaevi idaresi, Gültan Kışanak ve Figen Yüksekdağ ile de görüştüklerini aldıkları bilgilerin de bu yönde olduğunu söyledi. 

Pervin Buldan şu bilgileri verdi: “Konuşmakta, tanımakta zorluk çekiyor, hareketlerinde kısıtlılık var. Görmeye gittiğim gün Aysel Hanım'ı hastaneye götürmüşlerdi, sanırım Kobane Davasındaki mahkeme heyeti SEGBİS ile Aysel Hanım’ın mahkemelere katılmasını talep etmiş ve bu talep nedeniyle hastaneye götürmüşlerdi. Fakat Aysel Hanım bunu bize anlatamadı, beraberinde giden oda arkadaşı bir kağıda yazmıştı ve Aysel Hanım bu notu cama tutmaya çalıştı. Fakat bunu dahi zorlanarak yapıyordu. Mesela elindeki notu cama tutması için bile biz yönlendirdik.  Aysel elini kaldır, cama tut’ diye biz söyledik. Tabi biz her zaman yanında değiliz, 10 dakikalık görüşmede tanık olduklarımızı söylüyorum. Ama hem cezaevi idaresi hem de yanında kalan arkadaşları çok daha detaylı bilgiler veriyorlar. Aysel’in günlük yaşantısının çok zorlaştığını ifade ediyorlar. Gültan Hanım ve Eş Genel Başkanımız Figen Hanım ile de görüştük, onlar da aynı şeyleri söylediler. Oda arkadaşı değiller ama Aysel zaman zaman onların da yanına gidiyor, birlikte de kalıyorlar. Herkes aynı şeyi söylüyor, Aysel’in iyi bir tedaviye ihtiyacı olduğunu söylüyorlar."

HABERİN TAMAMI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.