Partiler arası bayram ziyaretlerinde gündem deprem ve seçim

Partiler arası bayram ziyaretlerinde gündem deprem ve seçim

Siyasi partiler arası geleneksel bayramlaşma programının en yoğun olduğu genel merkez CHP. Bayram ziyaretlerinde gündem seçim ve deprem.

Siyasi partiler arası geleneksel bayram ziyaretlerinde, programı en yoğun genel merkez iktidar adayı Cumhuriyet Halk Partisi oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık başkanlığındaki heyetin ev sahipliği yaptığı ziyaretlerde konuk olan ilk heyet de AK Parti oldu.

AK Parti heyetine başkanlık eden Ankara Milletvekili Emrullah İşler, deprem felaketinden dolayı buruk bir bayram karşılandığını ifade ederek, bütün yaraları en kısa zamanda sarmayı umduklarını söyledi.

AK PARTİ’Lİ İŞLER: MİLLETİN VERECEĞİ KARAR KABULÜMÜZDÜR

Bugün deprem bölgesinde yapılan ilk köy evlerinin teslim edileceğini belirten İşler, seçim çalışmalarının da devam ettiğini belirterek “İnşallah hızlı biçimde seçimi de tamamlayacağız. Milletimiz huzur içinde en doğru kararı verecektir. Milletin vereceği karar kabulümüzdür” dedi.

‘KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN NİCE BAYRAMLAR OLSUN’

Ev sahibi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da deprem sebebiyle buruk ve eksik olduklarını belirterek, “Umarız alınan tedbirlerle böyle acıları bir daha yaşamayız. Kimseyi ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan, sevgiyle nice bayramlar olsun” dedi.

Seçim çalışmalarının yoğun bir biçimde devam ettiğini belirten Karabıyık, “Milletimiz en doğru kararı verecek. Kimseyi ötekileştirmeden, herkes için çözüm üreterek ,soframızı büyüterek neler yapacağımızı ifade etmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

İŞLER: MİLLETİN KARARI HER ZAMAN EN DOĞRU KARARDIR

Bunun üzerine sözlerine devam eden İşler, kendilerinin de kimseyi ötekileştirme taraftarı olmadıklarını kaydederek şunları söyledi: “Böyle olduğu için milletimiz 21 yıldır bizleri tercih ediyor. Milletin kararı her zaman en doğru karardır. Türkiye zor bir coğrafya. Bu kadar büyük bir depremden sonra başka bir ülke yaraları bu kadar hızlı saramazdı. Bugün bakın açta açıkta olan yok. Devlet millet kucaklaşması hızlı bir şekilde gerçekleşti.”

Seçimlerin huzur ve barış içinde ilerlediğini ifade eden İşler, “Güzel bir kampanya yürüyor. Kavga yok, gürültü yok. Siyasette zaman zaman atışmalar olur. Herkes kartlarını oynar ama kararı millet verir” dedi.

DSP: ÇOK BASKI ALTINA ALINDIK

CHP’yi ziyaret eden bir sonraki heyet DSP olurken heyette Genel Başkan Yardımcıları Hikmet Aydemir, Sevinç Erencan ve Ejder Onursal yer aldı.

Heyet temsilcileri Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na başarılar dilerken Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir, DSP’nin seçim sürecinde AK Parti ile yaptığı işbirliğine gelen eleştirilere yanıt verdi. Kendi örgütleri tarafından çok baskı altına alındıklarını söyleyen Aydemir, “Türkiye’de demokrasiye inanmış pek çok parti baskı altına alınmıyor ama biz ittifak içinde olmamamıza rağmen baskı altına altındık. Bu baskılar neticesinde olumsuz şeyler yaşıyoruz. Biz alternatif olarak kurulmuş partiler değiliz. Türk milletinin ihtiyacında dolayı doğmuş bir partiyiz. Sağdaki sıkışmış oylara da talip bir partiyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.