"Özelleştirmeden sonra 14 bin seyyar Milli Piyango bayii işsiz kaldı" iddiası

"Özelleştirmeden sonra 14 bin seyyar Milli Piyango bayii işsiz kaldı" iddiası

15 bin bayinin 14 bininin yeni sözleşmeyi imzalamadığı iddia edildi

Özelleştirilen Milli Piyango'nun seyyar satıcılar ile yeniden sözleşme imzalamadığı öne sürüldü.

Sözcü'nün aktardığına göre şirket, 15 bin seyyar satıcıdan 14 biniyle tekrar sözleşme imzalamadı.

Ayrıca Sisal-Şans (Demirören) Ortak Girişim Grubu, Ağustos 2019 tarihinde 10 yıllığına Milli Piyango'nun işletim hakkını almasının ardından bayilerin net yüzde 9.7 olan komisyonunu yarıya düşürdü. Seyyar bayiler komisyonun yüzde 9.7'den yüzde 4.5'e gerilemesinin gelirlerini koronavirüsten bile daha fazla etkilediğini söyledi.

Yeni durumda bir gezici bayinin asgari ücret elde edebilmesi için ayda 100 bin TL'lik bilet satması gerektiği iddia edildi. Bayiler, bu rakama ulaşmanın koronavirüs öncesinde bile çok zor olduğunu, artık imkansızlaştığını öne sürdü.

Önce Varlık Fonu'na, sonra Demirören'e

Milli Piyango İdaresi'nin lisans hakkı; Piyango, Hemen-Kazan, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto oyunları ile benzer şans oyunlarına ilişkin lisans düzenleme hakkı 49 yıl süreyle Türkiye Varlık Fonu'na devredilmişti.

Türkiye Varlık Fonu'nun açtığı ihale sonucunda ağustos ayından itibaren 10 yıl boyunca Milli Piyango, Demirören ve İtalyan ortağının Sisal-Şans Ortak Girişimi tarafından işletilecek. Sisal-Şans'ın ihalede Milli Piyango'da teklifini yüzde 9.5 paya kadar düşürdüğü için, devir hakkını aldıktan sonra bayilerin payını yarıya düşürme yoluna gittiği iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.