Meteoroloji'den uyarı

Meteoroloji'den uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul dahil 5 kente turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bugün için İstanbul dahil 5 kente turuncu, 7 kente ise sarı kodlu uyarıda bulundu.

MGM sabah ilk saatlerden itibaren Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’in batısında gök gürültülü sağanak yağış görüleceğini açıkladı.

Yağışların; İstanbul, Yalova ve Bartın çevrelerinde kuvvetli, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Turuncu uyarı verilen iller; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak.

Bartın ve Yalova ise sarı alarm verilen iller arasında.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili İstanbullular, Perşembe sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakası’nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım" demişti.

Turuncu uyarı; hava durumunun tehlikeli, hasar ve kayıpların oluşmasının muhtemel olduğu; çok tedbirli olunması gerektiği anlamına geliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.