Mersin'de 27 kişi serbest

Mersin'de 27 kişi serbest

Mersin'de, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş'in tutuklandığı PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheli serbest bırakıldı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK/KCK propagandasını yaptıkları iddiasıyla 28-29 Eylül tarihlerinde yapılan operasyonlarda aralarında Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş ile belediye çalışanlarının da olduğu 28 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden Gündeş, emniyetteki sorgusunun ardından önceki gün adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Sorgusu tamamlanan 27 şüpheliden 13’ü bugün emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 4’ü, savcılık sorgusunun ardından, diğer 10 şüpheli ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan firari 2 şüphelinin arandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.