Memleket Partililer CHP'liler ile kavga etti, İnce'nin hedefi HDP oldu

Memleket Partililer CHP'liler ile kavga etti, İnce'nin hedefi HDP oldu

Antep'te 1 Mayıs'ta "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganı üzerine Memleket Partililer ile CHP'liler arasında kavga çıktı. Muharrem İnce ise olayı "HDP'li militanlar gençlerimize saldırmış" diye duyurdu.

Antep'teki 1 Mayıs mitinginde Memleket Partisi üyeleri ile CHP üyeleri arasında arbede yaşandı. "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganına "İşçiye güvence, Muharrem İnce" sloganıyla karşılık veren Memleket Partililer ile CHP'liler arasındaki gerginlik tekmeli yumruklu kavgaya dönüştü. Bu sırada alanda bulunan Yeşil Sol Partililer, HDP'liler ve diğer partilerin üyeleri ile sendikacılar gerginliğin büyümesini önlemek için araya girdiler.

Olay anının videolarında da kavganın MP ve CHP'liler arasında yaşandığı, alanda bulunan diğer partilerin üyelerinin gerginliğin büyümesini engellemeye çalıştığı görülüyor olmasına rağmen Muharrem İnce, yaşananları "HDP'li militanlar gençlerimize saldırmış" diye duyurdu.

Yaşananlara dair Twitter hesabından açıklama yapan Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Gaziantep'te 1 Mayıs kutlamaları sırasında HDP'li militanlar Memleket Partili gençlerimize saldırmış. Buradan sesleniyorum; evlatlarımdan birinin kılına zarar gelirse dünyayı size dar ederim. Aklınızı başını" sözlerini sarf etti.

İnce'nin açıklamasına çok sayıda yalanlama geldi.

YEŞİL SOL PARTİ: YALAN HABER YAPANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Yeşil Sol Parti, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Gaziantep’te 1 Mayıs kutlamalarında. Memleket Partililer ile CHP'liler arasında kavga çıktı... Olayı Yeşil Sol Partililer ve Memleket Partililer diye yansıtıp yalan haber yapanlar hakkında suç duyurusundan bulunulacaktır" dedi.

CHP: PROVOKATİF EYLEMLERİNE DEVAM EDİP SALDIRDILAR

CHP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Okan Karlıdağ da olaya dair yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"1 Mayıs kutlamaları kapsamında, DİSK'in '13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu' beyanının ardından, örgütümüzün 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganları atmaları ve üzerine, DİSK tarafından kutlamalara davet dahi edilmeyen malum parti üyeleri tarafından hırpalanmaları üzerine, örgüt üyelerimiz tarafından uyarılmalarının ardından kalabalık bir şekilde örgütümüzün üzerimize hücum edilmiştir. Yegane amaçları partimiz üzerinden rant devşirerek, popüler olma sevdasıyla yanıp tutuşan malum parti üyeleri, Türkiye'nin birleştirici gücü, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun sloganlarının atılması üzerine ziyadesiyle rahatsız olmuşlardır ki henüz reşit dahi olmayan lise örgütlerimizin değerli üyelerine saldırmışlarıdır. Üstelik, DİSK Bölge Başkanımız Sn. Ali Güdücü'ye karşı hakaret içeren ifadelerde de bulunmuşlardır. Sn. Ersin Atar başta olmak üzere, örgütümüzün tamamı tarafından ortam sakinleştirilmek istenmiş olmasına rağmen, provokatif eylemlerine devam etmiş, nihayetinde her türlü sağduyu çağrısına karşılık, örgüt üyelerimize saldırmışlardır. İlgili kişiler hakkında hukuki işlemlerin başlatılacağını kamuoyunun bilgisine sunarız."

KARACA: İNSANLARIN GÜVENLE SEÇİME GİTME HAKKINI GASBEDİYORSUNUZ

EMEP'in Yeşil Sol Parti listesinden Gaziantep milletvekili adayı Sevda Karaca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Okan Karlıdağ'ın açıklamasını alıntılayarak, "Muharrem İnce; işin aslını herkes biliyor, siz de gayet iyi biliyorsunuz. Alın bu da açıklaması. İnsanların güvenle seçime gitme hakkını gasp ediyorsunuz. Yalan ve provokasyonlarınız yüzünden - hangi partiden olursa olsun- bir tek insanın burnu kanarsa sorumlusu sizsiniz." dedi.

SARISAÇ: AÇIKÇA YALAN SÖYLÜYORSUN

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Murat Sarısaç da İnce'ye verdiği yanıtta "1 Mayıs’ta işçilerle, emekçilerle, Antep halkıyla ben de oradaydım. Açıkça yalan söylüyorsun. Buradan sana ekmek çıkmaz. Yeşil Sol Parti olarak seçimde provokasyona izin vermeyeceğiz. Dar etme’ye gelince; biz ağabalarınıza boyun eğmemişiz, Taşeron’una birkaç gömlek fazla geliriz" dedi.

TÜRKMEN: İFTİRA VE TAM BİR PROVOKATÖRLÜK

Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen de Twitter hesabından İnce'nin açıklamasına "Bu iftira ve tam bir provokatörlüktür" yanıtını verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum