Kurumsal Şirket Olmak ve Şirketinizin Kurumsallık Değeri Nasıl Artırılır?

Kurumsal Şirket Olmak ve Şirketinizin Kurumsallık Değeri Nasıl Artırılır?

1- MARKA VE ŞİRKETİNİZE ÖZEL LOGO KULLANIN. Şirketinizi temsil ettiğini düşündüğünüz renk ve sembollerden oluşan logonuz ile mini kurumsallık dediğimiz kategorileri uygulamaya başlayın- personel kıyafetleri, şirket binanız, araç, gereç, kırtasiye..

RAHİME YILMAZ TURAN

1- MARKA VE ŞİRKETİNİZE ÖZEL LOGO KULLANIN.

Şirketinizi temsil ettiğini düşündüğünüz renk ve sembollerden oluşan logonuz ile mini kurumsallık dediğimiz kategorileri uygulamaya başlayın- personel kıyafetleri ,şirket binanız, araç ,gereç, kırtasiye malzemeleriniz, restorantlarda tabak. çatal. matbaa ürünleri, çalışanların rozetlerinde kullanılabilir ve markalaşmanızda  büyük ölçüde yardımcı olacak ve kurumsal bir şirket olma konusunda daha hızlı ilerleme sağlayacaksınızdır.

2- E-posta Adresi

Çalışanlarınızın diğer kişi ve kuruluşlara şahsi hesaplarından değil de şahıs ve departman kategorileri ile şirketinizin adıyla oluşturulmuş mail adresleri üzerinden mail atmaları kurumsallaşma hedefine giden yolda başka bir diğer adımdır.

3- Kurumun Merkez Binası

Kurumsallık adına Şirkete ait tüm noktalar önemlidir. İç mekan ve dış mekan düzenlemesi çok önemlidir. Genel merkez binada her şey daha titiz, düzenli, kurumsallık adına yapılması gereken  düzenlemeler yapılarak hayran bırakıcı olmalıdır.

4- İnternet Sayfası

Şirketinizin hizmet alanları, başarıları, hedefleri ve şirketin tarihçesinin yer aldığı kısa ve unutulmayacak bir alan adıyla internet sayfasının  (web sitesi)olması markalaşma yolundaki şirketinizin kullanıcılar tarafından ziyaret edilmesine olanak tanıyacaktır .ayrıca web sitenize giren ziyaretçiler ve iş ortaklarınız şirketi daha yakından tanıyacaklardır.

5-Şirket Ortak Amaç Ve İnancı

Kurum çalışanlarının şirkette ne olup bittiği ile ilgili genel bilgilendirici maillerle donatılması, yeni alınan personellerin tanıtımı ve görevlerinin duyurulması ve ortak amaçları pekiştirici içi iletişimin eksiksiz sağlanması gerekmektedir. Yine terfi ve atamalarda ilgili/ilgisiz tüm personele duyurulmalıdır. Şirket içi kurumsallaşma sinyalleri en başta bu adımla verilmektedir.

6- Personel Eğitim Toplantıları.(şirketi temsil etmek)

Çalışanların mesai içinde ve dışında, hatta özel yaşantılarında yaptıkları hareketlerin bile artık onların şahsındaki hareketler olmadığını ve şirketi temsil ettiklerini anlamalarını sağlayacak eğitim toplantıları düzenlenmelidir. Ek olarak kişisel eüitim uygulaması yapılabilinir.Her türlü şartta güler yüz, hoş görü ve anlayışla şirketin insan odaklı yapısı çalışanlar aracılığı ile hizmet alanlara ve şirket yöneticileri ile de personellere aktarılmalıdır. Ancak bu şekilde sıcak çalışma ortamı ile şirketine ve görevine bağlı çalışanlar temin edilebilir.

7- Müşteri Memnuniyeti Çözüm odağı)

Mutlaka sorunlarla karşılaşan müşteriler olacaktır. Bu alanı iyi yönetip müşterisini sorunla karşılaşmış olsa bile mutlu gönderen şirketler, kurumsallaşma adına en büyük adımı atmış olacaklardır.

8- Pier ve Reklam çalışması

Pier çalışması özellikle markanızı marka bilinirliğini artırılmalı, markayı büyütme, tüketici bilincini yaratma  gibi konularda pier çalışması destek olacaktır. Ürünü ve sizi anlatan dikkat çekici ve itibar sağlayıcı reklamlar, kurumları her şekilde kazandırmada vazgeçilmezler arasındadır.

9- Çalışan Memnuniyeti

Çalışanlarınızın şirketten memnuniyeti, sizin toplum içindeki en büyük yaşayan reklam ajanslarınızdır. Sosyal haklar, eşitlik, adalet, terfilerin şeffaf olması, kıdem ve performansa göre ücret politikası gibi başlıklarda sağlanacak çalışan memnuniyeti, personellerinizi şirkete maddi manevi bağlayarak şirketinizden halk arasında övgü ile bahsetmelerine sebebiyet verecektir.

10- Halka İlişkiler & kurumsal İletişim

Aslında en önemli maddelerden biridir, halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim. Tüm bu saydığımız maddelerin kurumsal kimliğin neresinde olunduğuna dair objektif bir değerlendirmesini yaparak bunu yönlendirme sorumluluğu Halkla ilişkiler veya kurumsal iletişim yöneticilerine aittir ve bu sorumluluğun verilmesi gerekmektedir.

11-Üretim sürekliliği ve kalitenin denetlenmesi aktif pazarın tüm ayaklarının yürütülmesi gerekmektedir.

ŞİRKETİNİZİN KURUMSALLIK DEĞERİ NASIL ARTIRILIR?

Şirketler kurulduktan sonra, kurumsal değerler sağlam, değişmez olmalıdır. Şirket değerin, artırmak için öncelikle şirket sahibinin öncelikle bağımsız işleyen şirket işleyişine geçmesi gereklidir.

-Şirket sahibi günlük desteği olmadan işletmesinin büyümesi için sorumluluk ve  günlük rutin işleri takip edecek bir yönetici tayin etmelidir.

-İşletme karının, her sene gerçek olarak enflasyon üzerinden artması sağlam ve değerli bir işletme için olmazsa olmazların başında gelir. olmazsa olmazı olan işletmenin kar marjıdır. Brüt kar marjı ile net kar marjı ayrı ayrı değerlendirilmeli ve sürdürebilirlik karlılık için her yıl farklı stratejiler geliştirmelidir.

- Kaliteli Yönetim Şirket Ekibini Şirkette Tutmak Gerekir. Nitelikli çalışan ekip şirkete değer katar ve kurumsallık değerini daha çok artırır.

-Verilerle ve Hedeflerle Yönetilen işletmeler daha çabuk kurumsallaşır ve kurumsallık değerini artırır.

-Şirket sahipleri finansal okur yazarlıklarını şirket içinde finans ve muhasebe departmanına değil de kendilerinin de tüm finansal analizleri, tabloları çok iyi analiz yapabilmeleri gerekmektedir.

,-Bir şirketin kurumsal değerini korumak ve artırmak için Çalışan ve müşteri memnuniyeti çok önemlidir.

-Şirketler muhakkak performans değerlendirme sistemini yöneten bir insan kaynakları departmanına sahip olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.