Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'marjinal' yanıtı: İnsanda biraz ahlak, erdem olur

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'marjinal' yanıtı: İnsanda biraz ahlak, erdem olur

Akbelen Ormanları'ndaki kesimlere karşı direnenlere 'marjinal' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanda biraz ahlak, erdem, insanlık olur" dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimlerine direnenler için "Biz çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz, işimize bakıyoruz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Utanmadan, sıkılmadan ormanının, hayvanlarının, çiçeklerinin yanında duranı marjinal ilan ediyorsunuz. İnsanda biraz ahlak, erdem, insanlık olur ya. Kendileri marjinal duruma düştü" dedi.

'MARJİNALLER BURADA'

Kılıçdaroğlu'ndan önce Akbelenli Nejla İzci kürsüye gelerek bölgede yaşananlarla ilgili bir konuşma yaptı. İzci, kürsüye "Her yer Akbelen, her yer direniş" sloganları ile çıktı.

 

"Hukuku arıyoruz biz 4 senedir. Adaletin olmadığını hepimiz gördük" diyen İzci, şunları söyledi:

"Akbelen Ormanı'na gelerek TOMA'ların önüne siper olmaya var mısınız hepiniz? Ben bunun sözünü almak için buradayım. Dün bir duyuru yapılmış, 'Marjinal gruplar orayı savunuyor' diye. Bu marjinal gruplar savunmaya devam edecek. Marjinaller burada, görüyorsunuz. Başı yazmalı, elleri kınalı, nasırlı, ayakları naylon çorap, naylon pabuçtan başka bir şey görmemiş, Çanakkale'de, Dumlupınar'da kanını dökmüş ataların çocuklarıyız biz. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz. Direne direne kazanacağız. Bu uğurda her şeyimizi vereceğiz ama toprağımızı vermeyeceğiz."

İzci'nin ardından kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

KENDİLERİ MARJİNAL DURUMA DÜŞTÜ: Yapılanın adı bir canlı katliamıdır. Bu katliama dur demek, her birimizin görevidir. Bakın Akbelen sadece bir Akbelen değil, aynı zamanda Türkiye'dir. Muğla'da o güzel doğanın yaklaşık yüzde 75-80'i maden arama ruhsatı için verilmiş. Talana o kadar hazırlar ki. Boşuna mı beşli çeteler diyordum. Bu ülkeyi beşli çeteler mi yönetecek yoksa yasalarla mı bu ülke yönetilecek. Utanmadan, sıkılmadan ormanının, hayvanlarının, çiçeklerinin yanında duranı marjinal ilan ediyorsunuz. İnsanda biraz ahlak, erdem, insanlık olur ya. Kendileri marjinal duruma düştü. 

'HAYIR' DİYENE OY VERİRSENİZ ELİM İKİ YAKANIZDA OLUR: Buradan AK Parti'nin, MHP'nin, Yeniden Refah Partisi'nin vicdanlı milletvekillerine çağrı yapalım. Sizde gidin, bakın. Benim gördüklerimi siz de görün, duyduklarımı siz de görün. Genel kurula gelmeyecekler, koridorda bekleyecekler. Çoğunluk sağlanınca koşarak gelip 'hayır' oyu verecekler. 'Hayır' diyene oy verirseniz elim iki yakanızda olur. Bu bir toprak, vatan, su meselesi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.