Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı adaylığı hamlesi

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı adaylığı hamlesi

Adı Cumhurbaşkanı adaylığı için geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iddiaya göre 81 ilde özel anket yaptıracak ve anketlerden gelen sonuçlara göre Erdoğan'a rakip olup olmayacağını belirleyecek.

Son dönemde Cumhurbaşkanı adaylığı için CHP kanadında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkarken, yapılan açıklamalar da bu yönde oluyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu'nun oy oranının son dönemde arttığı öne sürülürken, iddiaya göre Kılıçdaroğlu ekim-kasım aylarında en az iki şirketle anlaşarak ülke genelinde 81 ili kapsayan, en küçük ilde dahi 1500 örneklem olmak üzere toplamda 200 bin örneklemi içeren kapsamlı bir anket yaptıracak. Anketten çıkacak sonuna göre adaylık kararı alınacak.

Öte yandan Duvar'a konuşan CHP'li kurmaylar, parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylık öncesi yaptıracağı anketle ilgili, "Kılıçdaroğlu kapsamlı büyük anketler yaptırıp kazanacağına önce kendisi ikna olacaktır. Kazanacağına ikna olduğunda adaylığı ile ilgili partide en ufak sıkıntı yaşanmaz" yorumları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.