Kılıçdaroğlu'ndan 6 milyar liralık yolsuzluk iddiası

Kılıçdaroğlu'ndan 6 milyar liralık yolsuzluk iddiası

Gün içinde, bu akşam önemli bir konuda açıklama yapacağını duyuran CHP genel Kemal Kılıçdaroğlu 6 milyar liralık bir yolsuzluk iddiasını dile getirdi.

"Bürokrasinin, devletin nabzının hala atıp atmadığını görmek için" bir süre önce devlete ve devleti oluşturan bürokratlara seslendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu Twitter hesabında yayımladığı videoda şöyle devam etti

"Bu devletin bürokrasisinin hala kalbi atıyor. Vatansever bürokratlar hala oradalar. Vatanseverler bu saraylı ve ailesinin kanun dışılığına suç mahiyetindeki isteklerine direniyorlar. Uzun zamandır iyte bu yüzden konuşamadık. ;Belge yağıyor, yolsuzluklar, israflar, peşkeşler. Bugün sizi bu belgelerden sadece birine şahit olmanız için davet ettim" dedi.

6 milyar liralık yolsuzluk iddiası

Kılıçdaroğlu yolsuzluk iddiasını ise şu sözlerle dile getirdi;

"3 nisan 2018 bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan bu firmaya bu ihale verilmez. Çünkü beşli çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihale edilir. 21 Ağustos 2021’de ihale açılır. Aynı iş bu kez üç milyar 200 milyona değil, 9 milyar 440 milyon 995 bin 834 liraya beşli çeteye peşkeş çekilir.

"Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki altı milyarlık fark için. Tek bir imzayla. Altı milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyonlar doylammış daha da çok para istemişler, bu imzalamak zorunda kalmış"

Videoyu Erdoğan ve ailesinin bir yolsuzluğunu daha anlatmak için yayınlamadığını anlatan CHP lideri "Bunların yolsuzluğu artık sağır sltan için bile yeni bir haber değil. Ben bugün hala devletimizde vatanseverler var demek için, direnenler var demek için siçleri evime davet ettim. Ve bu vatanseverler binlerce belgeyi yollamaya devam ediyorlar. Devletin denetleme kurumlarının onurlu memurları da bu incelemeyi bırakmış değiller. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.