Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan: Avucunu yalarsın

Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan: Avucunu yalarsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek, "Birileri de Kandil'den destek arıyor.

Ne diyor? 'Biz bay bay Kemal'in yanındayız' diyor. Ya millet senin yanında olmadıktan sonra avucunu yalarsın. Biz milletimizle yürüyoruz, onlar Kandil'le yürüyor, işte aramızdaki fark bu" dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında, İstanbul’da Beylerbeyi Stadyumu'nda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları" programında konuştu.

Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz akşamını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''15 Temmuz akşamı, Atatürk Havalimanı'nda, 23.15'te havalimanına gelen bay bay Kemal'in tankların arasından nasıl sıyrılıp gittiğini biliyorsunuz değil mi? Tankların arasından FETÖ'cüler, bay bay Kemal'i alıp nereye götürdüler? Aldılar Bakırköy Belediyesine götürdüler. Ne dedi? 'Benim Erdoğan'ın geleceğinden haberim olsaydı ben de beklerdim.' İnanalım mı? Ben de senin öyle gideceğini bilseydim uçağımızı biraz daha geç indirmez, erken indirir, seninle orada buluşurdum. Bunlar korkaktır. Bunlar pısırıktır. Bunlardan bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

“Timden kıl pay kurtulduk”

Erdoğan, 15 Temmuz'un öncelikle kendilerine ve hükümete karşı yapıldığını vurgulayarak, “Darbeci hainler canımıza kastedecek kadar gözlerini karartmışlardı. Kaldığımız yere gönderilen timden kıl pay kurtulduk. Daha bunun gibi o uzun gece boyunca nice badire, nice saldırı atlattık. Benim korumalarım şehit oldular. Ancak 15 Temmuz kalkışmasının asıl muhatabı milletti, milli iradeydi, ülkemizin bağımsızlığıydı” dedi.

Türkiye'nin “topyekun bir işgal girişimine” maruz kaldığını belirten Erdoğan, “Milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz bombalandı. Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığımız, Özel Harekat Başkanlığımız, Ankara Emniyet Müdürlüğümüz ve diğer birimlerimiz çok ağır saldırıya uğradı. Hainler sadece hükümeti devirmeye çalışmadılar, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin sembollerini hedef aldılar” diye konuştu.

“İşgal edebildiler mi?”

Avrupa'yla Asya'yı birbirine bağlayan köprünün işgal edilme girişiminin bir mesaj olduğunu ifade eden Erdoğan, "İşte o köprü burada. Ne oldu? İşgal edebildiler mi? Edemediler. Neden? Benim milletim kadınıyla, erkeğiyle tankların altına yattı. Orada direndi, köprümüz işgal edilmedi, edilemedi. 15 Temmuz direnişiyle işte tüm bu kirli senaryoları yırtıp attık. 'Köle olmayacağız’ dedik. 'Mandaya boyun eğmeyeceğiz' dedik. 'Devletimizi parçalatmayacağız' dedik. 'Türkiye'yi işgal ettirmeyeceğiz' dedik. 'Ezanlarımızı susturmayacağız, şanlı bayrağımızı indirtmeyeceğiz' dedik. Canıyla imtihan edilip imtihandan geçen milletimizin irfanını ölçmeye, 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' iftirası atan gafillerin kıratı yetmez. 15 Temmuz'un sulandırılmasına ne biz ne de milletimiz izin vermeyecektir. Türkiye var oldukça 15 Temmuz destanımız, bir zafer şarkısı gibi dilden dile aktarılmaya devam edecek" diye konuştu.

“FETÖ'cülere dünyayı dar ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rojava’ya yönelik harekatlara da değinerek, "Bölücü terör örgütü mensupları başlarını kaldırdıkları anda devletimizin demir yumruğunu tepelerine tepelerine indiriyoruz. Ama dikkat edin, birileri de Kandil'den destek arıyor. Ne diyor? 'Biz bay bay Kemal'in yanındayız' diyor. Ya millet senin yanında olmadıktan sonra avucunu yalarsın. Biz milletimizle yürüyoruz, onlar Kandil'le yürüyor, işte aramızdaki fark bu. Devletimizin tüm diplomatik, siyasi, adli ve istihbari imkanlarını kullanarak FETÖ'cülere dünyayı dar ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.