Kılıçdaroğlu, tutuklu vekil Can Atalay'ı cezaevinde ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, tutuklu vekil Can Atalay'ı cezaevinde ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay'ı Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Buraya gelişimizin temel nedeni TBMM iradesini kamuoyuna duyurmaktır. Hiç kimse milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekilini, hüküm giymemiş bir milletvekilini, TBMM’nin iradesini dışlayarak cezaevinde tutamaz. Bu doğru değildir” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Benim Sayın Başkandan beklediğim şudur. Anayasa Mahkemesi’nin benzer bir konuda verdiği bir karar var. O kararı Hukuk Müşavirliği’nden alacak, üzerine bir dilekçe yazacak, Anayasa Mahkemesi’nin kararının süratle yerine getirilmesi için Adalet Bakanlığı’na bir yazı yazacak" dedi.

Gezi davasının tutuklu sanıklarından avukat Can Atalay, 14 Mayıs seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilmişti ancak henüz hapishaneden çıkmadı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş konuyla ilgili, "Şu anda halen devam eden tutukluluk hali var. Yargıtay Başsavcılığı bir mütalaada bulunabilir. Böyle bir görüşte bulunabilir, vazifesidir. Ama ilgili dava devam ediyor. Davanın geleceği uzun sürebilir. Ama mahkeme bir ara kararla tutukluluk halinin kaldırılmasıyla ilgili bir karar verebilir. Dolayısıyla bu kararı verecek TBMM değildir" açıklamasını yapmıştı.

Meslektaşlarından çağrı: 'Yargıtay bir an önce karar vermeli'

Can Atalay’ın avukat meslektaşları bir açıklama yaparak, Yargıtay’ın bir an önce karar vermesi ve Atalay’ın yasalar nezdinde serbest bırakılmasını talep etmişti.

1392 avukat tarafından yapılan açıklamada, “Salıverilme talebinin başsavcılıkta bekletilip yetkili yargı merciine iletilmeyerek hukuka aykırı olarak fiili durum yaratılması suretiyle istem konusunda kısa sürede karar verilmesinin engellenmesini Anayasa’ya ve hukuka karşı bir hile olarak görüyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.