Kılıçdaroğlu: O sandık buraya gelecek

Kılıçdaroğlu: O sandık buraya gelecek

Bir kez daha seçim çağrısı yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden, yarın görülecek Cumartesi Anneleri/İnsanları davasına katılmalarını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında Cumartesi Anneleri/İnsanları davasına katılım çağrısı yaptı.

“Cumartesi Anneleri 26 yıldır evlatlarını arıyorlar. Bari mezar yerini, gösterin diyorlar. Çoğu anne bunu görmeden hayata veda etti. Ve bunlar anneliğe yakışır asalet içinde sessizce Galatasaray Meydanı'nda her cumartesi oturarak haklarını istediler. Tam 699 hafta.

“700. haftada baskı kurdular bunları dövdüler ve gönderdiler. Efendim yasaya aykırı gösteri yaptıkları için. Oysa toplantı ve gösteri yürüyüşü silahsız ve saldırısız olmak kaydıyla hiçbir makamdan izin alınmaksızın yapılabiliyor. Ama bu anneleri dövdüler ve gönderdiler, mahkemelere verdiler. Milletvekili arkadaşlarım bu üçüncü duruşmayı izlesinler.

“Elbette ki Cumartesi Anneleri haklı ama Diyarbakır Anneleri de haklı. O annelerin acılarını da paylaşmamız gerekiyor. Biz toplumda hiçbir ayrımcılık yapmıyoruz.”

“Açlık krizi ile karşı karşıya kalabiliriz”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında ekonomik duruma büyük yer verdi:

“Mutfaklarda yangın var. Saat başı zam geliyor. Marketlerde saat başı etiket değiştiren elemanlar işe başladı. İnsanlar satarken kâr elde ederler. Türkiye öyle bir noktaya geldi ki satarken zarar ediyor. Bu noktaya Türkiye'yi getirdiler.

“Gıda sektörünün bütün bileşenleriyle buluştum. Diyor ki ‘üretici elindeki malı satmakta tedirgin, çünkü sattıktan sonra aynı malı tekrar almayacağım diyor. Satışı yapanlar fiyat artışlarından sorumlu değildir. Eğer konuyu maliyet ve üretim ekseninde düşünemezsiniz zaten fiyat artışı zorunlu olarak gelir. Bunlar benim elimde değil.’

“Yine söylediler ki; eğer üreticiyi koruyamazlarsa açlık krizi ile karşı karşıya kalabiliriz. ‘Bizim sattığımız ürünlerin yüzde 77si tarım ürünüdür. Denetleme, baskı ile fiyatlar düşmez, malı kara borsaya düşürür, mal tezgâh altına girer’ dediler.

“Vallahi hırsızları en iyi siz bilirsiniz”

“Bu sandık gelecek buraya, o sandığa gideceğiz demokratik yolarla bu saray sosyetesine dersini vereceğiz. 

“Dün yine Erdoğan söylüyor ‘Bu ekonomi kurtuluş savaşından da milletimizi zaferle çıkaracağız’ diyor. Bir başka AKP’li ‘17-25 Aralık’ta bu milletin cebinden 50-60 milyar dolarını çaldılar’ dedi. Sonundan başlayayım. Vallahi hırsızları en iyi siz bilirsiniz.

“Ben 17-25 olaylarında 50-60 milyar dolar çalındığını bilmiyordum. Ama her ay 10 bin dolar parayı cebe indiren adam bu rakamı veriyor. Demek ki doğruymuş bunların tamamı. Az bile söylemişiz. 50-60 milyar doları bu arada hiç etmişler.”

“Seni dolarla terbiye ettiler”

“Alırsın 10 bin doları her ay cebine atarsın sonra kalkar vatandaşa ders vermeye kalkarsın. İnsanın biraz yüzü kızarır. 50-60 milyar doları çaldılarsa, çalan adam belli değil mi? 'Oğlum paraları sıfırladın mı?' diyen kimdi? 

“‘Siz bizi dolarla terbiye edemezsiniz.’ Valla kardeşim ben sana söyleyeyim seni dolarla terbiye ettiler. Öyle bir terbiye ettiler ki sabah yattın dolar akşam yattın dolar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.