Kılıçdaroğlu 'Milletin Sesi' mitinginde: Kavga edeceğiz ve kazanacağız

Kılıçdaroğlu 'Milletin Sesi' mitinginde: Kavga edeceğiz ve kazanacağız

CHP, 'Milletin Sesi' mitingi için Maltepe'de buluştu. Partililer, Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezaya tepki gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla Bursa’dan İstanbul’a alınan "Milletin Sesi" mitingi Maltepe Sahil Miting Alanı’nda başladı. Mitingin yapıldığı Maltepe'de geniş güvenlik önlemi alındı. 

‘ALTI BENZEMEZİ BİR ARAYA GETİREREK OLMAYAN UMUDU OLDURDU’

Mersin’in Tarsus ilçesinden miting için İstanbul'a gelen Ramazan Berkoğlu, “Umudun olmadığı yerde umudu yaratan, altı benzemezi bir araya getirerek olmayan umudu tekrardan olduran bir genel başkanımız olduğu için gurur duyuyoruz” dedi.

‘KAFTANCIOĞLU ÖNDERLİĞİNDE İKTİDARA GELİYORUZ’

Hüseyin Doğrugider de mitinge katılmak için Mersin Tarsus’tan geldi. Doğrugider, Yargıtay’ın Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı onamasına ilişkin şunları söyledi: “Haksız bir cezadır. Artık seçime gidiyoruz. Korkutamazlar. Yıldıramazlar. Bu yolda Canan Kaftancıoğlu önderliğinde İstanbul gibi tüm Türkiye’de iktidara geliyoruz.”

‘BAŞKALARININ ESKİ TWEETLERİNİ İNCELEMİŞ OLSAK DIŞARDA KİMSE GEZEMEZ’

Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı haksız bulduğunu ifade eden Nedret Diş, “Başkalarının da eski tweetlerini incelemiş olsak kimse dışarda gezemez. Canan Kaftancıoğlu’na yapılan büyük bir haksızlık. Arkasındayız ve onun için buradayız” diye konuştu.

Mitingde Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden ve Gezi Davası'nda tutuklanan insanların aileleri kürsüye çıktı. Aileler adına konuşan Meriç Kahraman, "Düşlerimizi gerçekleştirmenin yolu özgürlük, eşitlik ve kardeşlik talebinde ısrar etmekten ve bir arada dayanışma içerisinde olmaktan geçiyor. Gezi eşitlik, özgürlük ve demokrasi için sönmeyecek umuttur. Bu adalet talebi Ethem'in, Ali İsmail'in, Medeni'nin, Hasan Ferit'in, Abdocan'ın, Ahmet'in, Mehmet'in ve Berkin'in özgür düşleri içindir. Her taksim her yer direniş. Bakırköy ve Silivri’ye selam olsun. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” dedi.

MUAZZEZ SÜNGÜ: ANNELERİ BU HALE GETİREN SİSTEM UTANSIN

CHP'nin Milletin Sesi mitinginde kürsüye çıkanlardan Muazzez Süngü, "Diyarbakır’da beş kişilik bir ailede büyüdüm. 16 senedir İstanbul’da yaşıyorum. İki tane çocuğumuz var. Ben eşime yardımcı olmak için el işçiliği yapıyorum. Ben bir anneyim ve çocuklarımız daha iyi yaşamasını istiyorum. Her geçen gün bu umudum azalıyor. Şimdi acaba çocuklarımın karnını nasıl doğuracağız diye düşünüyorum. Anneleri bu hale getiren sistem utansın. Çok hükûmet gördüm, böyle bir zam, böyle bir pahalılık görmedim. Bir ekmek alamıyoruz, makarnaya hasretiz" dedi. 

Sahneye çıkanlardan duvar ustası Abdullah ise, "Yaklaşık üç aydır işsizim. Ailem için iyi bir gelecek için çalışıyorum. Eve bir karpuz değil yarım karpuz alıyorum" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Hak, hukuk, adalet" sloganları eşliğinde sahneye çıktı. Kılıçdaroğlu, açıklamasında, "Kimse umutsuzluğa kapılmasın, haramilerin saltanatı yıkılıyor" dedi.

'KAVGA EDECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

HARAMİLERİN SALTANATI YIKILIYOR: Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Haramilerin saltanatı yıkılıyor. Yaklaşık 5 yıl önce bu meydandaydık. Ankara'dan İstanbul'a milyonlarla birlikte yürümüş ve 9 Temmuz 2017'de bu meydanda milyonlarla buluşmuştuk. O gün "Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır" demiştim. Bu yürüyüşün finaline yaklaşıyoruz. Az kaldı bu kentin meydanlarında, sokaklarında, fabrikalarında, üniversitelerinde özgürce kucaklaşacağız. Meraklanmayın az kaldı.

MİLLETİ KORKUTARAK SİSTEMİ AYAKTA TUTMAK İSTİYORLAR: Birileri Türkiye'yi zifiri karanlığa sürüklemek istiyor. İnsanları korkuyla sindirmek istiyor. Yaratılmak istenen bu korku ikliminin aparatlarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Siyasallaşmış yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, paramiliter yapılar, beşli çeteler, yandaş medya ve beslemeleri hepsi ama hepsi birlikte çalışıyor. Bunların tek bir amacı var: Korku iklimi yaratmak ve bu iklimden nemalanmak. Sizi, bu milleti korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar.

KAOS ALGISI PEŞİNDELER: O ve Saray'ı giderse kaos olur algısı oluşturmanın peşindeler. Bu algıyı pekiştirmek için sudan sebeplerle evleri basıyorlar, insanları gece yarısı gözaltına aldırıyorlar, okulları basıyorlar, tweet attılar diye liseli çocukları okullarından alıyorlar. Yeşili savunan doğayı savunan aktivistlere ağır hapis cezaları verdiriyorlar. Bebekleri babalarından annelerinden koparıyorlar. Hapse atılan gazeteciler, siyasetçiler, siyaset yasakları... Şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmaya hazırlanıyorlar.

SARAY'IN ELİNDEN DÜŞMEYEN BİR KELİME VAR, 'YASAK': Konserleri yasaklıyorlar, Kürtçe müziğe tahammül edemiyorlar. Bu ülkenin ulu çınarı olan sanatçıları mahkeme koridorlarında süründürüyorlar. Saray ve şürekasının elinden düşmeyen bir kelime var: O yasak, bu yasak, şu yasak... Saray rejiminde gençlere eğlence yok, bolca uyuşturucu var. Kumar var, uyuşturucu baronlarıyla kol kola olanlar var. Kadın cinayetleri, işçi cinayetleri siyasilere suikast hazırlığı... Biz kullanışlı aparatlarla kavga edeceğiz, sonuna kadar edeceğiz ve kazanacağız! Bu haklı davamızın önünü kesmek için sürekli bir güvensizlik ortamı yaratmak istiyorlar, başaramayacaklar, biz kazanacağız, söz veriyorum.

MİLYONLAR AĞIR YOKSULLUK İÇİNDE: Sarayın üstünü örtmek istediği ekonomik krizin acı gerçeklerini az önce dinlediniz. Ülkemiz ağır bir ekonomik buhranın içindedir. Bu; hakka, hukuka, adalete sırt çevirmenin sonucudur. Bu ekonomi, adaletsiz yönetimin sonucudur. Milyonlarca aile ağır yoksulluk içinde geçinemiyorlar. Gençleri umutsuzluğa mahkum etmek istiyorlar.

YÜZBİNLER TİRANLIKTAN KAÇMAYA ÇALIŞIYOR: Enflasyon yüzde 150'lere dayanmış, onlar emeklinin bayram ikramiyesine tek kuruş zammı çok görüyorlar. Ve sonuç yüzbinlerin tiranlıktan kaçmaya çalışması... Gençlerimizin yüzde 70'i yurt dışına gitmek istiyor. 550 bini gitti bile. Bu saray ve şürekasının tek yapabildiği hamasi söylemler. Onların hamasi söylemlerinden de yalanlardan da bıktık. Hep aynı muhabbetleri yapıyorlar. Dikkat buyurunuz, ağızlarını açtıklarında yok efendim 2023, yok efendim 2071, yok dış güçler, yok Almanlar bizi kıskanıyor... Bunların tamamı yalan yalan ve yalan!

TÜRKİYE DEĞİŞİME HAZIR: Çok uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı. Ama az kaldı, uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. Çiftçisi, işçisi, memuru, bürokratı, esnafı, sanayicisi, tüccarı, ithalatçısı, turizmcisi, balıkçısı, taksicisi bu değişime hazır. Her şeyden önemlisi bu değişime gençler hazır, kadınlar hazır. Biz bu değişime hazırız.

TAMAMININ DEFTERİNİ DÜRECEĞİZ: Kollarımızı sıvayıp hemen çalışmaya başlamak zorundayız. Ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Yolsuzluk yapanların, kul hakkı yiyenlerin kim olduklarına bakmadan hepsinin kafalarına inmek zorundayız. Sarayın ve fotoğrafçı suçişleri bakanının elinden yetkiyi aldığımız an hepsinin, bu beşli çetelerin tamamının defterini dürmek zorundayız.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA BASKI KURUYORLAR: Bu beşli çetelerin kurduğu düzeni bozacağız. Bunların düzenine çomak sokacağız. Kan emicileri sırtımızdan söküp atacağız. Beşli çetelere, mafyalara, baronlara seslerini çıkarmayanlar, iyilikte yarışan belediyelerimize baskı kuruyor. Onların halka hizmetini engellemek istiyorlar. Ama belediye başkanlarımız siyasi talimatla kurulan bütün baskıları, kumpasları aşarak, entrikaları boşa çıkararak halka hizmetlerini sürdürüyorlar ve sürdürecekler.

NEOLİBERALİZME KARŞIYIM: Milyonların sesi olabilmek için 1 hafta süreyle karanlıkta kaldım. Ben neoliberalizme karşıyım, bırakın halkı sömüren sömürsün, piyasa kendi dengesini bulur söylemine karşıyım. Türkiye'de toplumun belleğine yerleşen bu anlayış, iktidar destekli sömürme ve köleleştirmeye dönüştü. Bu yüzden insanların geçim kaynaklarını korumak ve yeni fırsatlar yaratmak için devletin müdahil olması gerektiğine inanıyorum.

TEHDİT EDİLEN GAZETECİLERE ZARAR GELİRSE KENDİNİZİ UNUTUN: Mali sorumluluğa inanıyorum. Vatandaştan toplanan verginin hesabının vatandaşa verilmesi gerektiğine inanıyorum. Suçla mücadeleye inanıyorum. Buraya bir parantez açacağım, 2 kadın gazeteci, sadece işlerini yaptıkları için tehdit ediliyor. Açıkça ifade edeyim paramiliterlere, mafyalara, baronlara, kendini derin devlet olarak ilan eden müptezellere, SADAT'a olur da bu onurlu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse, siz kendinizi unutun!

SIĞINMACILAR GİDECEKLER: Türkiye'ye gelen kaçakların, Afganların ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğine inanıyorum. Benim vatan sevgimde sınır namustur anlayışı var. Yol geçen hanına dönen bu sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. 8 milyon kişiyi plansız programsız başımıza indirdiler ve ülkemiz artık bu yük taşıyamıyor. Bu nedenle gitmek zorundalar, gidecekler. Davul zurnayla, kardeşçe göndereceğiz kendi ülkelerine. Bunula birlikte hiç kimse unutmasın, biz ırkçı değiliz, ırkçılığa karşıyız. Asla ve asla bu temiz milletin alnına bir kara leke sürülmesine izin vermeyeceğiz.

ORTA DOĞU'YA BARIŞ GETİRECEĞİZ: İktidara geldiğimizde “Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı”nı kuracağız. Suriye'ye, Orta Doğu'ya barış getireceğiz. Sığınmacıların can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Çünkü bizim ilkemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği “Yurtta barış dünyada barış” ilkesidir.

ÜLKE ELDEN GİDİYOR, BİRLİKTE OLMAK ZORUNDAYIZ: Eşitlik ve değerler... İnsanlar arasında eşitlik istiyorum. Değerle siyaseti yapılsın istiyorum. İki kelimede vücut bulan anlayışı iktidara getirmek için birlikte çalışmak zorundayız. Dindarı, dinsizi, Türkü, Kürtü, Arapı, sağcısı, solcusu, liberali, milliyetçisi... Ülke elden gidiyor, birlikte olmak zorundayız, birlikte mücadele etmek zorundayız. Vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımız. İnsanca yaşayacağız, kardeşçe ve hakça bölüşeceğiz.

MUHAFAZAKAR KARDEŞİM, BU SEÇİMDE KARARSIZIM DİYEMEZSİN: Buradan genç muhafazakarlara da seslenmek istiyorum: Bu sorunlar hepimizin sorunu. Bu senin de sorunun. Ey muhafazakar kadın il başkanımıza siyaseti yasaklayan zihniyet, senin nafakanı kesmek istiyor, seni köleleştiriyor. Canan Başkan'ın başına gelene ses çıkartacaksın. Sesini yükselteceksin, itiraz edeceksin. Çünkü aynısı sana da yapılacak. SADAT'çıların toplantılarında sen yoksun. Vatana ihanet suçu işlenirken erkekler oturdu, yeni anayasa yazdı, sen orada yoksun ve olmayacaksın. Ey genç muhafazakar kardeşim, bu seçimde kararsızım diyemezsin. Kayıtsızlık bir cevap değildir, bir sondur. Kayıtsızlık her zaman saldırganın dostudur. Saldırgana karşı dik durmalısın.

KENDİ CELLADINIZI SEÇMEYİN: İyi insan olmayı zayıflık olarak gösterenler yani bir yüzükle yola çıkanlar bugün milletin celladı haline geldiler. Onlar saraylarda fink atıyorlar, millet ise aç. Kendi celladınızı seçmeyin. Bu bir şov dünyası değil, demokrasi arayışı ciddi olmak zorundayız, vicdanımızı dinlemeliyiz, ahlaki değerleri yüceltmek zorundayız.

GEÇMİŞTE HATALARIMIZ OLDU: Diyorlar ki, aman CHP geçmişte böyle yaptı. Evet, hatalar oldu ve biz bugün çok mükemmel bir parti iddiasında da değiliz ama hatalarımızdan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Siz de Allah da şahidimdir ki, kendimizi geliştirmek ve düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. İnanmaktan, denemekten, öğrenmekten, şükretmekten ve vazgeçmeyenlerin başına harika şeyler gelir. Tam anlamıyla mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz. İşsizlere iş sağlamak, ülkeye kardeşliği getirmek, milleti huzura kavuşturmak... Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, bölgesinde ve dünyada saygınlığı olan bir ülkeyi yeniden inşa etmek...

TANK PALET FABRİKASI KATAR'IN ELİNDEN ALINSIN DİYORSANIZ BİZE KATILIN: Bu söylediklerime inanıyorsanız, bize katılın. Akılcı bir ekonomi yönetimine inanıyorsanız bize katılın, Silivri korkusu olmadan konuşmak istiyorsanız bize katılın. Herkes için adalet istiyorsanız bize katılın. Barış Akademisyenleri görevlerine dönsün, harp okulu öğrencileri serbest kalsın diyorsanız bize katılın. Çevreyi önemsiyorsanız bize katılın. Eğitim ve sağlık için daha çok bütçe ayrılsın istiyorsanız bize katılın. Çocuklarınızı bu ülkede tutmak istiyorsanız bize katılın. 128 milyar doların kimlere satıldığını bilmek istiyorsanız bize katılın. Vergilerinizin nerelere harcandığını bilmek istiyorsanız bize katılın. İsraf, yandaş kayırmak haramdır diyorsanız bize katılın. Asgari ücretli açlık sınırına mahkum olmasın diyorsanız bize katılın. Aile sigortası olsun diyorsanız bize katılın. 3600 ek gösterge ve EYT sorunu çözülsün diyorsanız bize katılın. Çocuklarınızın geleceğini düşüyorsanız bize katılın. Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir felsefesine inanıyorsanız bize katılın. Bu ülkede barış, huzur, aş, iş istiyorsanız bize katılın. Kamu yönetiminde liyakat olsun diyorsanız bize katılın. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı duyulmasını istiyorsanız bize katılın. Süleyman Şah Türbesi vatan toprağına dönsün, Tank Palet Fabrikası Katar'ın elinden alınsın diyorsanız bize katılın.

GELİYOR GELMEKTE OLAN: Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılına girerken, yepyeni ve tertemiz sayfa açmak için, ülkemize çöken zifiri karanlığı parlak bir aydınlığa kavuşturmak için, görüşü, inancı, kimliği, partisi fark etmeksizin bu ülkenin bütün onurlu insanlarının hakkını ne pahasına olursa olsun sonuna kadar savunacağım. Bu ülkeden çalınanları tavizsiz geri alacağıma bir kez daha söz veriyorum, söz veriyorum, söz veriyorum! Sevgili halkım, çok ama çok yakın. Yeter ki buna inan, sesini yükselt, kim olduğunu asla unutma. Ve unutma geliyor gelmekte olan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.