Kılıçdaroğlu: Döviz garantili işlemlerin tamamını TL'ye çevireceğiz

Kılıçdaroğlu: Döviz garantili işlemlerin tamamını TL'ye çevireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de bürokrasiden ekonomiye farklı konularda iktidarı eleştirdi.

Daha önce yükselen enerji fiyatları nedeniyle elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu bugün yaptığı konuşmada:

"21'inci yüzyılın Türkiyesi'nden bahsediyoruz. Uzun süredir bir kişinin hegemonyasındaki Türkiyesi'nde 3 milyon 449 bin 344 ailenin ve işyerinin ailenin elektiği kesildi. Vatandaş bunu yaşıyor, elektriğe gelen zamları görüyor. Onların temsilcisi olarak, onların yaşadığı sıkıntıyı yaşamak için bilinçli olarak elektrik faturamı ödemedim ve ödemiyorum. Ülke böyle bir noktaya geldiyse hepimizin tarihi bir sorumluluğu var." dedi ve ekledi:

"1 milyon 93 bin 581 hanenin de doğal gazı kışın ortasında kesildi. İktidar sahipleri bunun ne kadar farkında, her biri tek tek kesilince kimse takip etmez sanıyorlar ama biz halkın partisiyiz, her mağdurun yanında olmak bizim namus borcumuz."

TÜİK'in dün açıkladığı işsizlik verilerini yorumlayan Kılıçdaroğlu, "İşsizlik azaldı diye talimat veriyorlar, siz onu benim külahıma anlatın" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.