Kılıçdaroğlu CHP gurubunda konuştu

Kılıçdaroğlu CHP gurubunda konuştu

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Gezi Parkı davasında verilen hapis cezalarına ilişkin olarak, "Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz" dedi.

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Gezi Parkı davasında verilen hapis cezalarına ilişkin olarak, "Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Bu kurgulanmış mahkemede Osman Kavala beraat ettiği bir davadan müebbet hapse mahkum oldu. Dünyada böyle bir garabet yok" ifadesini kullandı ve ekledi:

"Bu tür mahkemelerde ilk kez karşılaşmıyoruz. Bu ülkenin genel kurmay başkanının bile terörist olarak kurgulanmış mahkemelerden hapse atıldığını da gördük. Gezi nedir? Bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir. Baskıya isyandır Gezi."

Kılıçdaroğlu, 6 muhalefet partisi olarak gerçekleştirdikleri üçüncü toplantıyla ilgili bilgi verdi ve "Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Güzel ülkemizde barışı esenliği hep birlikte sağlayacağız" dedi.

CHP lideri, konuşmasında yol arkadaşlarına da seslenerek "Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Bu millete çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. Ben o yoksulluğa mahkûm edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya da şimdi şu anda yolumdan çekilin" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasını "Vatanı satanlarla kavga edeceğiz... Biz birbirimize emanetiz. kol kola gireceğiz ve yürüyeceğiz. Bu memleket bize emanet" sözleriyle sonlandırdı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını 13 dakikada bitirmesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.