Kılıçdaroğlu: Adaleti yeniden tesis edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Adaleti yeniden tesis edeceğiz

Gelecek Partisi'nin İstanbul'daki iftarına katılan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, "Bozulan tüm dengeleri yeniden inşa etmek için mücadele gerektiğini iyi biliyoruz" dedi.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Yenikapı’da ‘Büyük İstanbul İftarı' düzenledi.

İftara CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı.

İftar organizasyonunda Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan da yer aldı. Programa çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açılış konuşmalarının ardından kürsüye Kılıçdaroğlu çıktı.

Konuşmasına “Kendini bilmek kin ve öfkeden arınmaktır. Kendini bilmek, adaletin peşinde koşmak demektir. Kendini bilmek vicdanın sesini dinlemektir. Kendini bilmek kul hakkı yememektir. Kendini bilmek aynı zamanda topluma adanmışlıktır" ifadeleriyle başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bu nedenle bizler, altı lider bir aradayız. Demokrasi, hak, hukuk, adalet için mücadele ediyoruz. Bize destek verin. Beraber bir yola çıktık, bu yol uzun bir yoldur. Hak, adalet, irfan, bilim yoldur. Dolasıyla bu yola çıkanlar, ülkemizin büyümesine, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Bozulan bütün dengeleri yeniden inşa etmeyi ve bunun için mücadele edilmesini gayet iyi biliyoruz. Adalet için çıktığımız bu yolda, her türlü destek amacımıza ulaşmamızı hızlandıracaktır. Evlatlarımız için, gençlerimiz için, toplumun her kesimi için adaleti mutlaka ama mutlaka bu topraklara getireceğiz ve yeniden inşa edeceğiz. Adaleti hepinizin vicdanına emanet edeceğiz."

HIRKA-İ ŞERİF'İ ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu iftar öncesinde ise Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan Hırka-i Şerif'i ziyaret etti.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'ne giden Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na Veysel Karani'nin 58. kuşak torunu Gülden Samir ve oğlu Barış Samir, "Hırka-i Şerif Muhafız Ailesi" sıfatıyla bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.