Kemikleri kuyuda bulundu

Kemikleri kuyuda bulundu

Kayseri'de, 21 yıl önce kaybolan Ayşe Kavak'a (47) ait olduğu değerlendirilen kemikler ile içinde kimliğinin bulunduğu çanta, 10 metre derinliğindeki kuyuda bulundu.

Melikgazi ilçesi Yılanlı Dağı mevkisinde hayvanlarını otlatan çoban, içinde su bulunmayan kuyuda kemik parçaları görüp, polise haber verdi.

İhbar üzerine bölgeye polis itfaiye ekipleri sevk edildi.

Çantada, 2001 yılında kaybolan ve kayıp ilanı verilen Ayşe Kavak'a ait kimlik bulundu.

Polisin incelemesinin ardından kemikler, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Polis, öldürüldüğü düşünülen kadının cinayet şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlattı.

İtfaiyeyle kuyuya inildi. Cesedin kemikleri kalmış. Ayşe Kavak'a ait bir cesetmiş.

Çantasından kimliği çıktı. 2-3 tane erkek tespihi vardı. Yine bazı özel eşyalar vardı. Bunlar çıktı. Polis, bütün delilleri toplayıp götürdü" diye konuştu.

ÇENESİNİN VE KAFATASININ KIRILDIĞINI SÖYLEDİLERKayseri'de 21 yıl önce kaybolan Ayşe Kavak'a ait olduğu değerlendirilen kemiklerin bir kuyuda bulunmasının ardından hayatını kaybeden kadının kızı Meral Kavak, DHA'ya açıklamalarda bulundu. Annesinin 2001 Haziran ayında kaybolduğunu belirten Kavak, "Ben çalışıyordum. Annemi aradım, telefona babam çıktı. Babam annemin kaybolduğunu söyledi. Şaşırıp, 'nasıl kaybolur?' dedim. Babam, 'kızım annen 2 haftadır yok' dedi. Babam polise gideceğini söyledi. Nasıl kaybolduğunu sorduğumda kiralık ev aramak için çıktığını söyledi. Annem işte o gün çıktı bir daha geri dönmedi. Biz kendisini yıllarca aradık. Babam yıllarca televizyon programlarına çıktı. Lakin hiçbir sonuç alamadık. Kim ne dediyse oraya koştuk. Her gün bir umutla yaşadık. Öldüğünü asla üzerine konduramadık" diye konuştu.

CENAZEYİ ALDIĞIMIZDA BABAMIN YANINA GÖMECEĞİZAnnesinin bulunan kemiklerinin Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğünü kaydeden Kavak, şöyle konuştu:"Orada görüp, duyanlar olmuş. Sizde hiç vicdan ve Allah korkusu yok mu? Nasıl başınızı yastığa koyup uyudunuz? Hiç mi rüyanıza girmedi? Bu kadının çocukları var demediniz mi? Biz yıllarca boynu bükük bekledik. Annemin katilleri cezası neyse çeksin. Babam 2011 yılında kalp krizi sonucu öldü. Babam ölmeden önce bana 'kızım annen sanırsam ölü. Sağ olsaydı bu vakte kadar çıkardı' dedi. Hem sevinçli hem üzüntülüyüm. Çünkü annemle babam kavuşacak. Cenazeyi teslim aldığımızda babamın yanına gömeceğiz. Artık annemizi bulduk. Bir mezarı var diye başında dua okuyacağız." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.