Izmirde ve Bodrum da Hakkari Dağları ve doğası tanıtıldı

Izmirde ve Bodrum da Hakkari Dağları ve doğası tanıtıldı

Yıllardır Hakkari de dağcılık ve doğa sporları yapan, ayrıca bu güne kadar bir çok ilde fotoğraf sergileri açan Hacı Tansu, sunum, söyleşi ve kitap imzalamak üzere İzmir’e davet edildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye’nin en büyük dağcılık kulübü olan Zirve Dağcılık Kulübü ve İzmir Hakkarililer Derneği Hakkarili dağcı ve fotoğrafçıyı İzmir'de ağırladı. 

Zirve Dağcılık Genel merkezinde düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğine; çok sayıda dağcı doğasever ve fotoğrafçının yanı sıra Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan, İzmir Hakkarililer Derneği Başını Behçet Taş, Hakkari'nin tanınmış  aydınlarından Araştırmacı Yazar Ihsan Çölemerikli ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan, Türkiye’nin Alpleri olan  Cilo Dağlarının  bir an önce tırmanışlara ve turizme açılması gerektiğini, bu gün ise aynı zamanda Hakkari temsilcimiz olan  ve yaptığı tırmanışlar,  çektiği fotoğraflar ve çıkardığı kitaplarla ünü çoktan sınırları aşan Hacı Tansu'yu İzmir’de ağırlamaktan onur duyduklarını  ve Hakkarililer  burada girmekten şeref duyduklarını dile getirdi.

Hakkarililer Derneği başkanı Behçet Taş ise  Hakkari Dağları ve güzelliklerinin İzmir de gösterilmesi ve tanıtılması çok önemli olduğunu kaydetti ve Hakkarili fotoğrafçı ve dağcı Hacı Tansu'ya teşekkür etti.

Hakkari ve tarihi hakkında kısa bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Ihsan Çölemerikli de Hakkarileri be İzmirlileri bir araya getiren Hacı Tansu'ya teşekkür etti.

Sunumda Hakkari Dağları, doğası, folklorik yaşamı fotoğraflarla slayt şeklinde tanıtıldı ve söyleşi sonrasında Hacı Tansu'nun son kitabı "Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları" kitabını  almak isteyen dağcılar, Tansu'yu imzalatmak için sıraya girdi.

Yılların verdiği emek ve tecrübe ile ilk defa bu kadar kapsamlı hazırlanan ve Hakkari dağlarını anlatan kitab büyük bir ilgi ile krşılanırken,kitap kısa sürede tükendi.

19 Ekim 2017 Perşembe günü yapılan söyleşi sonrasında Bodrum da yapılan Dağcılık Koordinasyon toplantısında yoğun istek üzerine sunum ve söyleşi Türkiye'nini değişim il ve ilçelerinden gelen dağcılar da yeniden yapıldı.

Bu sunum ve söyleşinin ardından toplantıya katılan dağcı ve kulüp şube başkanları önümüzdeki günlerde Hakkari dağlarına yapılcak faaliyetler ile ilgili programlarını açıklaması bekleniyor. 

2-180.jpg3-135.jpg4-112.jpg5-070.jpg1-200.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.