İYİ Partili Turhan Çömez’e cevap veren Sırrı Sakık: Ölümler sürsün isteyenler alçaktır
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, önceki gün Meclis Genel Kurulu’nda Abdullah Öcalan’a küfür içeren sözler sarfeden İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez’e Meclis Genel Kurulu’ndan yanıt verdi.
Sakık, Çömez’in sözlerine dikkat çekerek, “Asıl alçaklık nedir biliyor musunuz? Ülkeyi birlikte kurduktan sonra dönüp Kürdü yok sayanlar alçaktır. Bir halkını dilini yasaklayanlar alçaktır. Bir halkın haklarını gasp eden alçaktır. Kim alçaktır biliyor musunuz? On binlerce Kürdün faili meçhul cinayetler ile katleden bunlara ses çıkarmayanlar alçaktır. Üç bin beş yüz Kürdün köyünü yakanlar alçaktır. Ölümler sürsün isteyenler alçaktır. Savaş devam etsin diyenler alçaktır. Kürdün bir çakıl taşı olmasın isteyenler alçaktır. Kim ki bize alçak diyorsa alçağın en büyüğü de odur” dedi.
Ne demişti?
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Meclis Genel Kurulu’nda Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'a yönelik, "Sizin 50 bin kişinin katili, polisimizi, askerimizi, öğretmenimizi, korucumuzu şehit etmiş, insanlarımızı katletmiş bir alçak teröristin mesajlarını Türkiye'ye taşımak gibi bir sorumluluğunuz yok. Yapamazsınız, son derece yanlış" demişti.
