İstanbuldan Hakkari'ye gelin gelmişti: 2 yetim ile Yardım bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde eşi vefat ettikten sonra iki çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Yasemin Özçok, hem evinin eksiklerinin tamamlanması hem de sağlık sorunları bulunan oğlunun tedavisi için hayırseverlerden destek bekliyor.

 

 

Aslen İstanbullu olan Yasemin Özçok, eşiyle İstanbul’da tanıştıktan sonra Yüksekova’ya yerleşti. Eşini yaklaşık 3 yıl önce mide kanseri nedeniyle kaybeden Özçok, biri 13, diğeri 6 yaşında iki çocuğuyla baş başa kaldı.

Özçok’un 6 yaşındaki oğlu otizm nedeniyle tedavi görürken, beyninde sıvı bulunduğu ve bu nedenle tedavi edilmesi gerektiği belirtildi. Kendisinin de çeşitli sağlık sorunları bulunan Özçok, oğlunun bakımı nedeniyle çalışamadığını ve kendi tedavisini de yaptıramadığını ifade etti.

Hayırseverlerin desteğiyle ev sahibi oldu

Eşi vefat ettikten sonra bir süre kayınpederiyle birlikte yaşayan Özçok ve çocukları, daha sonra köylülerin ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan eve taşındı. Ancak ailenin yeni evinde halen tamamlanması gereken birçok eksik bulunuyor.

Evin arsasının kayınpederine ait olduğunu belirten Özçok, yapımına çevredekilerin ve hayırseverlerin destek verdiği evin tamamlanması için yeniden yardıma ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Özçok, evde özellikle dış sıva ve elektrik konusunda eksiklikler bulunduğunu belirterek, şu anda elektriği kayınpederinin evinden çektiklerini ifade etti.

Oğlunun tedavisi için Ankara veya İstanbul’a gitmesi gerekiyor

Oğlunun tedavisi için zaman zaman Van’a gittiğini anlatan Özçok, doktorların kesin ve kapsamlı bir tedavi için Ankara veya İstanbul’daki tam teşekküllü hastanelere başvurmalarını önerdiğini söyledi.

İki çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Özçok, hem oğlunun tedavisini sürdürebilmek hem de evinin eksiklerini tamamlayabilmek için hayırseverlerden destek bekliyor.

Özçok, kendisine ve çocuklarına destek olmak isteyen hayırseverlere teşekkür ederek, “Yardımseverlerden yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.