İstanbul’da seçimin kaderini yine Kürtler belirleyecek

İstanbul’da seçimin kaderini yine Kürtler belirleyecek

Türkiye'de siyasi partiler 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için hazırlıklara başladı. En zorlu rekabetin Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'da yaşanması bekleniyor.

 

CHP mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha aday gösterirken AK Parti’nin adayı ise eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları için lansman toplantısı düzenledi ve İmamoğlu, "Tam yol ileri" sloganıyla seçim çalışmalarına başladı.

AK Parti’nin adayı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İstanbul’da yapılan aday tanıtım toplantısında açıklandı.

CHP ve AK Parti seçmeni ne diyor?

CHP seçmeni Güneş, “Ekrem İmamoğlu’nun icraatları 4 yıl oldu, çok kısa süre bu. Ona inandığımız için daha uzun süre kalmasını düşünüyoruz. Halk olarak değişikliğe ihtiyacımız var” dedi.

AK Parti seçmeni Süleyman Çakan da, “AK Parti bileşenleri iyi düşünür ve karar verirse, AK Parti adayına vermelerini tavsiye ederim. Sebebine gelince; Murat Kurum 5 yıl bakanlık yapmış bir insan” diye konuştu.

AK Parti seçmeni Ayşegül Karahanca, “Bütün adaylarımız çok mükemmel adaylar. O yüzden Murat Kurum olmuş yada başkası olmuş hiç önemli değil. Reis bizim için ne derse odur. Murat Kurum olmasına çok çok sevindik tabi ki” dedi.

CHP seçmeni İhsan Başkurt ise, “Bence şu anda İmamoğlu’nun popülitaritesi daha yüksek, daha tanınıyor” diye düşünüyorum” yorumunu yaptı.

2019’daki yerel seçimlerinde HDP, Türkiye metropollerinde aday göstermemiş ve Kürtlerin desteği ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul belediye başkanlığını kazanmıştı.

CHP seçmeni Mustafa Ak, “Ben Ekrem İmamoğlu’nun şansının hala yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu seçimlerde tekrar o kazanacak diye düşünüyorum. Ama tabi biraz da İstanbullulara yönelik rahatlatıcı çözümler sunması önemli” diye konuştu.

AK Parti seçmeni Eyüp Sümer de “Garanti kazanacağız, kendisi bakanlık döneminde de iyi işler çıkardı. Ben AK Partili olarak kendisini çok beğeniyorum. İnşallah İstanbul için hayırlısı olsun” dedi.

Seçimin sonucunu Kürt seçmen belirleyecek

İstanbul’da en sıkı rekabetin AK Parti ile CHP arasında olması bekleniyor.

Ancak seçimin sonucunu önceki seçimde olduğu gibi Kürd seçmen ve DEM Parti’nin tavrı belirleyecek. DEM Partisi İstanbul'a ilişkin tutumunu açıklamadı.

İstanbul’da 5 milyon Kürdün yaşadığı tahmin ediliyor. Kürd seçmenlerin sayısı da oldukça fazla. Bu nedenle hem her iki parti de Kürdlerin oylarını almak için çaba gösterecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum