İnce, AYM üyeliğine seçildi

İnce, AYM üyeliğine seçildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Sayıştay üyesi Muhterem İnce seçildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesi'nde boşalacak bir üyelik için gizli oylama yapıldı.

Milletvekilleri, Sayıştay Başkanlığından bildirilen 3 adaydan Ali Osman Güçlü, Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak arasından seçim yaptı.

Gerçekleştirilen ilk oylamada adaylardan hiçbiri, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oyu alamayınca ikinci tur oylama yapıldı.

İkinci tur oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğunun sağlanamaması üzerine, en çok oyu alan adaylardan Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak arasından üçüncü tur oylamaya gidildi.

Üçüncü turda kullanılan 302 oyun 282'sini Muhterem İnce, 14'ünü ise Nükrettin Parlak aldı. 6 oy geçersiz sayıldı.

Böylece Muhterem İnce, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Bu arada, CHP ve HDP oylamaya katılmadı.

Üye seçimi sonrasında TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Genel Kurul gündemindeki konular tamamlandığı için birleşimi, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

İnce: Rabbim, hukuk ve adalet yolculuğunda bu güvene layık olmayı nasip etsin

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İnce, şu ifadeleri kullandı:

“Sayıştay'da teşrik-i mesaide bulunduğumuz kıymetli Sayıştay Üyeleri ve Gazi Meclisimizdeki saygıdeğer Milletvekillerinin büyük teveccühleri ile Anayasa Mahkemesi Üyesi olarak seçilmiş bulunuyorum. Rabbim, hukuk ve adalet yolculuğunda bu güvene layık olmayı nasip etsin”

'Bu hülleyi de hülleye TBMM’nin alet edilmesini de kınıyoruz'

İnce’nin bu paylaşımını alıntılayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise şunları yazdı:

“Milletle de bu kadar dalga geçme be Muhterem… Hülleyle önce Sayıştay’a, sonra AYM’ye seçildiğini bilmiyor muyuz. 3 ay kalıp bir sayfa çevirmediğin Sayıştay’da ne mesaisinde bulundun da üyelere teşekkür ediyorsun. Bu hülleyi de hülleye TBMM’nin alet edilmesini de kınıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.