İmamoğlu: Süper Kupa ikiye bölünsün

İmamoğlu: Süper Kupa ikiye bölünsün

İBB Bşkanı ekrem İmamoğlu Süper Kupa'nın ikiye bölünerek Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin müzesinde sergilenmesini önerdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Suudi Arabistan'da Süper Kupa finaline çıkmayarak Türkiye'ye dönme kararı alan Galatasaray ve Fenerbahçe'yi ödüllendirmek adına, Süper Kupa'nın ikiye bölünerek paylaştırılmasını ve bu şekilde müzede yer almasını önerdi.

Suudi Arabistan yönetiminin Mustafa Kemal Atatürk posterleri ve tişörtleri ile sahaya çıkılmasına izin vermemesi üzerine karşılaşmaya çıkmayı reddeden Fenerbahçe ve Galatasaray, bu gece yarısı Türkiye'ye dönecek.

İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Süper Kupa'nın ikiye bölünmesi önerisinde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

 

"Yabancı bir ülkede, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırası üzerinden yaşananlar milletimizi derinden üzmüştür. Ne var ki iki güzide kulübümüz Atatürk’e, milletimiz adına sahip çıkıp gereğini yapmıştır. Bu maç artık bir rekabeti değil, milli birliğimizi temsil eder hale gelmiştir. Bu anlamlı tavrı daimi kılmak için her iki camia ve yöneticilerine bir önerim var: Bu finalin kaybedeni yok, 2 kazananı vardır. 2023 yılı Süper Kupası’nın, ikiye bölünerek ebedi rekabet ve dostluğun ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’e olan sonsuz bağlılığımızın simgesi olarak iki kulübün müzesinde sergilenmelidir. Bu duruş milletimizin gönlünde her daim anlamlı olacaktır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.